Outo tilanne Liigan ottelussa: "Olin varma siitä, että minua ei vaihdeta maalille..."

KalPasta Tampereen Ilvekseen kesken kuluvan kauden siirtynyt maalivahti Riku Helenius paljastaa Ilveksen verkkosivuilla siirtonsa erikoisia taustoja. Heleniuksella oli kuopiolaisten kanssa lokakuun loppuun asti kestävä sopimus, mutta hänellä oli optio siirtyä toiseen seuraan, jos hän saa loppukauden sopimuksen. Torjuja käytti optionsa ja siirtyi Ilvekseen 27.10.

Erikoista siirrossa oli se, että Helenius oli KalPan kokoonpanossa ottelussa Ilvestä vastaan 27.10. vaikka pelaaja tiesi siirtyvänsä vastustajaseuraan ottelun jälkeen. Torjuntavastuu ottelussa oli Denis Godlalla, mutta Helenius oli KalPan varamaalivahtina.

– Olimme Helsingissä keskiviikkona (25.10.) pelaamassa, kun sain tiedon että siirryn perjantain ottelun jälkeen Ilvekseen. Kun muu joukkue jäi Helsinkiin yöksi, niin minä lensin Kuopioon ja hain tavarani ja autoni ja ajoin Tampereelle, Helenius paljastaa Ilveksen verkkosivuilla.

– Oli kyllä erikoinen tilanne olla KalPan luukulla, kun tiesin että pelin jälkeen kannan varusteeni koppikäytävän toiseen päähän. Olin varma siitä, että minua ei vaihdeta maalille kuin pakottavassa tilanteessa, hän jatkaa.

Ilveksen voittoon päättyneen kamppailun jälkeen uutisoitiin välittömästi Heleniuksen tehneen loppukauden sopimuksen Ilveksen kanssa.

KalPa hankki Heleniuksen syksyllä tuuraamaan loukkaantunutta Niko Hovista.