Outo tilanne Liigan ottelussa: "Olin varma siitä, että minua ei vaihdeta maalille..."

KalPasta Tampereen Ilvekseen kesken kuluvan kauden siirtynyt maalivahti Riku Helenius paljastaa Ilveksen verkkosivuilla siirtonsa erikoisia taustoja. Heleniuksella oli kuopiolaisten kanssa lokakuun loppuun asti kestävä sopimus, mutta hänellä oli optio siirtyä toiseen seuraan, jos hän saa loppukauden sopimuksen. Torjuja käytti optionsa ja siirtyi Ilvekseen 27.10.

Erikoista siirrossa oli se, että Helenius oli KalPan kokoonpanossa ottelussa Ilvestä vastaan 27.10. vaikka pelaaja tiesi siirtyvänsä vastustajaseuraan ottelun jälkeen. Torjuntavastuu ottelussa oli Denis Godlalla, mutta Helenius oli KalPan varamaalivahtina.

– Olimme Helsingissä keskiviikkona (25.10.) pelaamassa, kun sain tiedon että siirryn perjantain ottelun jälkeen Ilvekseen. Kun muu joukkue jäi Helsinkiin yöksi, niin minä lensin Kuopioon ja hain tavarani ja autoni ja ajoin Tampereelle, Helenius paljastaa Ilveksen verkkosivuilla.

– Oli kyllä erikoinen tilanne olla KalPan luukulla, kun tiesin että pelin jälkeen kannan varusteeni koppikäytävän toiseen päähän. Olin varma siitä, että minua ei vaihdeta maalille kuin pakottavassa tilanteessa, hän jatkaa.

Ilveksen voittoon päättyneen kamppailun jälkeen uutisoitiin välittömästi Heleniuksen tehneen loppukauden sopimuksen Ilveksen kanssa.

KalPa hankki Heleniuksen syksyllä tuuraamaan loukkaantunutta Niko Hovista.

Uusimmat

Jääkiekko

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen toivottaa NHL-pelaajat edelleen tervetulleiksi maajoukkueeseen

Mitä tapahtuu Jyväskylän keskustassa hetki MM-kullan jälkeen? Seuraa Kompassin verkkokameraa!

Kultaleijonien jymytempulle sataa arvostusta ja onnitteluja – Presidentti Niinistö: "Suuren sydämen kiekkojoukkue"

Leijonilla oli matkalla maailmanmestaruuteen 16 eri maalintekijää

Kommentti: Uskomaton leijonajoukkue vaiensi Moskovan kaiut – Mörkö-ooppera oli ihmisjohtamisen mestariteos

Koko kansan Mörön tekemä kassi kirvoitti ulos asti kuuluvat suosionosoitukset ja nosti Matsi-baarin kattoa parilla sentillä

Yksi Leijona oli suosituin kuopiolaisravintoloissakin – "Liian aliarvostettu pelaaja Suomessa"

Kanadan istuminen kuskin paikalle jääkiekon MM-finaalissa ei latistanut Matsi-baarin tunnelmaa – trooppisen kuuma ilmasto odotti Leijonien avausmaalia 1. erän jälkeen

Kapteeni "Mörkö" Anttila johti joukkonsa päätyyn saakka – MM-finaalin kaksi maalia sinetöivät Suomen kolmannen maailmanmestaruuden

Finaalihuuma valtasi urheilubaarit, Matsi-baari on ääriään myöten täynnä – Keskisuomalainen seuraa kiekkotunnelmaa Jyväskylässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.