Patrick Kane tekee yhdysvaltalaista kiekkohistoriaa – "Olemme täällä voittamassa mestaruutta"

Yhdysvaltain kapteeni Patrick Kane debytoi MM-jäillä nuorena koltiaisena Halifaxin kisoissa 2008. Sen jälkeen häntä ei nähty MM-kisoissa yhdeksään vuoteen, kunnes viime vuonna Chicagon tähtihyökkääjä oli jälleen kehissä.

30-vuotias Kane on ollut "Skoda cupissa" aina huipputehokas. 19 ottelussa hän on takonut 12+21=33 pistettä. Vuosi sitten Tanskassa heltisi pistepörssin voitto saldolla 8+12=20. Kanen pistemäärä oikeuttaa tasapisteisiin MM-historian tehokkaimman yhdysvaltalaispelaajan Mark Johnsonin kanssa. 15+18=33 kirjauttanut Johnson pelasi vuosina 1978-90 yhteensä kahdeksat MM-kisat ja otteluitakin on 63. Seuraavalla pisteellään Kane siirtyy yksin jenkkitilaston kärkeen.

Omia pisteitään hän ei toki ole Kosicessa laskemassa, vaan mielessä on ihan muuta.

- Voitimme pronssin vuosi sitten. Meillä oli silloin hyvä joukkue, mutta tämä on vielä parempi. Me olemme täällä voittamassa mestaruutta, Kane linjasi.

Lue myös: Leijonien kokoonpanoon merkittäviä muutoksia – Löytyykö Kakon kaveriksi ratkaisijoita?
 

Yhdysvallat ei ole voittanut jääkiekon MM-turnausta 83 vuoteen. Sen edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 1960, kun Squaw Valleyn olympiaturnauksella oli myös MM-arvo.

Jenkit hävisivät turnauksen avausottelunsa kisaisäntä Slovakialle 1-4, mutta rusikoi eilen Ranskan nurin 7-1.

- Ranska-ottelu oli hyvä "rebound-peli" Slovakia-tappion jälkeen, Kane luonnehti.

Hän tietää, että Kosicen maanantai-iltapäivässä vastus kovenee.

- Suomi on kansainvälisissä turnauksissa aina paha vastustaja. Tiedämme, että joukkue on ollut pitkään yhdessä ja pelaa vahvasti viisikoina. Siihen meidän pitää olla valmiina, Kane arvioi

Leijonalauman nimettömyys ei Kanea hämää.

- Euroopassa pelaavista pelaajista kasattu joukkue hallitsee ison kaukalon niksit, pysyy hyvin kiekossa ja tekee sitä kautta pelin hankalaksi vastustajalle, Kane tiesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonien kokoonpanoon merkittäviä muutoksia – Löytyykö Kakon kaveriksi ratkaisijoita?