Patti kaulassa osoittautui syöväksi – vasta 20-vuotias IPK-puolustaja aloittaa sytostaattihoidot

Iisalmen Peli-Karhujen puolustajalla Panu Passiniemellä on todettu imusolmukesyöpä eli Hodgkinsin lymfooma syyskuussa, tiedottaa seura verkkosivuillaan.

20-vuotias IPK:n oma kasvatti aloittaa puoli vuotta kestävän 12 sytostaattihoidon kuurin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tänään torstaina.

Viime kaudella viisi Mestis-ottelua kasvattajajoukkueensa riveissä pelanneen Passiniemen kaulasta löydettiin patti elokuussa Mestiksen terveystarkastusten yhteydessä. Passiniemi selvittää IPK:n videolla, että patti osoittautui lokakuun alun leikkauksessa imusolmukesyöväksi.

– Se oli tietysti aluksi aika suuri shokki. Olen kuitenkin vasta 20 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa, niin miten minulla voisi syöpä olla.

Sytostaattihoitojen aikana jääkiekko ainakin Mestis-tasolla jää täksi kaudeksi taka-alalle.

– Olen kysynyt paljon lääkäriltä, että mitä saan tehdä. Urheilla ja harjoitella saa. Mutta hoitojen aikana yleiskuntoni tulee tippumaan todella paljon, Passiniemi sanoo seuran videolla.

– Hyvinä päivinä haluan olla hallilla viettämässä aikaa äijien kanssa. Se on mukava paikka, minne on mukava mennä. Saan sieltä tietynlaista voimaa, kuuntelemaan surkeita juttuja kopissa.

Passiniemi kiittelee joukkuettaan, joka on ottanut nuoren iisalmelaispuolustajan sairaustilanteen vastaan avoimesti ja tsempaten.

– He ovat kyselleet paljon. Ja minä tykkään puhua. En halunnut pitää tätä salaisuutena.

Passiniemen mukaan sairaus on opettanut nuorukaista laittamaan asioitaan perspekstiiviin.

– Olen huomannut, että puhuminen auttaa. Tiedän, että edessäni on raskas puoli vuotta. Mutta yritän pitää kiinni pienistä asioista, jotka saavat hymyilemään.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.