Pekka Virta maalinteosta: On tuskaista

KalPa ei saanut katkaistua tappioputkeaan Hämeenlinnassa tiistaina HPK:ta vastaan pelatussa jääkiekon SM-liigaottelussa. Ottelu päättyi isäntien hyväksi lukuihin 3-1 (1-1, 2-0, 0-0).

-Tulimme hyvällä energialla. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli meidän hallintaa ja mentiin johtoonkin, mutta kaveri pääsi helpolla tasoihin, KalPan päävalmentaja Pekka Virta sanoi.

-Meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta maalinteko on tuskaista. Tiettyjen pelaajien kuormasta tulee valtava, kun taas jouduimme pelaamaan pitkään kolmella sentterillä, Virta jatkoi ja viittasi puolustaja Samuli Suhosen jalkavamman uusiutumiseen.

Hämeenlinnalaiset vikkelinä

Kuopiolaiset pääsivät avaamaan illan maalitilin ensimmäisessä erässä. Sakari Salminen ujutti kiekon HPK-vahti Teemu Lassilan selän taakse ajassa 12.18. Syötön osumaan antoi Tuomas Kiiskinen.

HPK:n Tuukka Pulliainen kuitenkin tasoitti luvut nopeasti 1-1:een. Marko Tuulolan ja Joona Karevaaran kautta kulkenut syöttökuvio upposi Ari Ahosen vartioimaan maaliin 15 minuutin kohdalla.

Toisessa erässä Niko Nieminen vei isännät 2-1 johtoon ajassa 24.23. Kun KalPan Henri Laurila ja Tapio Laakso hankkivat joukkueelle kaksi rangaistusta yhtä aikaa, HPK pääsi kuromaan eroa vielä maalin verran pidemmäksi Juuso Puustisen ylivoimamaalilla. HPK: syöttöpisteet merkittiin Puustiselle, Santeri Alatalolle, Ville Viitaluomalle ja Marko Tuulolle.

KalPa ei saanut hyödynnettyä omia ylivoimatilanteitaan toisen erän loppupuolella.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, vaikka HPK hankki jäähyjä ja KalPa otti Ahosen pois vahdista viimeiseksi reiluksi kolmeksi minuutiksi.

Kohti torstaita

KalPalle tappio oli jo viides peräkkäinen. Virta katsoo kuitenkin jo eteenpäin kohti torstain kotiottelua, joka pelataan Jokereita vastaan.

-Negatiiviset asiat ruokkivat negatiivisia asioita. Seuraava ottelu on vain oltava mielessä, Virta painotti.

HPK ansaitsi voitosta kolme pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.