Pelaaja-arviot: Leijona leijonalta

Suomen MM-joukkue pelaaja pelaajalta:

Maalivahdit:

Mikko Koskinen: Ykkösmaalivahti oli Suomen tukipilari niinä harvoina hetkinä, kun turnauksen paras puolustus herpaantui.

Juuse Saros: Pelasi kaksi ottelua ja piti molemmissa nollan.

Niklas Bäckström: 38-vuotiaan veteraanin osa oli NHL:stä tuttu katsomovahti. Tyytyi siihen nurkumatta.

Puolustajat:

Ville Pokka: MM-kisojen ensikertalainen pelasi Lindellin parina. Kiekonmenetyksiä ja tappioita kaksinkamppailuissa tuli enemmän kuin ykköspakkiparilta odotetaan.

Tommi Kivistö: Nousi pelaamaan Salmelan ja Kukkosen loukkaantumisten takia ja täytti luotettavasti paikkansa.

Lasse Kukkonen: Kuusi peliä ennen kuin loukkaantuminen katkaisi pelit. Yhä aina valmis ja luotettava.

Topi Jaakola: Tutun Juuso Hietasen rinnalla jälleen erinomainen maajoukkueturnaus.

Esa Lindell: World Cupiin jo valittu Lindell sai pelata paljon ylivoimaa, mutta MM-turnauksessa näkyi, miksi visiitti NHL:ään jäi viikon mittaiseksi: kiekot pomppivat ajoin lavasta eikä kamppailuvoima ollut odotettu.

Anssi Salmela: Selkävamma katkaisi hyvän turnauksen viiden pelin jälkeen.

Juuso Hietanen: Toinen ylivoimalla peliaikaa saanut puolustaja. Virheetöntä peliä.

Atte Ohtamaa: Tunnollista, fyysistä puolustamista ja uran ensimmäinen MM-maali.

Hyökkääjät:

Mikko Koivu: Kapteeni ja joukkuetoverien arvostama johtaja. Pelasi tutulla, korkealla tasollaan läpi turnauksen.

Sebastian Aho: 18-vuotias MM-tulokas pärjäsi loistavasti, vaikka kroppa on vielä nuorukaisen. Itseluottamus on korkealla ja pitkä ura vasta alkanut.

Jani Lajunen: Odotti ensin kokoonpanoon nousua ja oli sitten pääosin 13. hyökkääjä. Täytti paikkansa puolustavana sentterinä kun pääsi pelaamaan.

Patrik Laine: Juuri 18 täyttänyt sensaatio voitti MM-maalikuninkuuden. Harhasyötöt ja kiekonmenetykset kertoivat siitä, että kyseessä on Suomen MM-historian nuorin pelaaja. Seuraava projekti on luistelu.

Jussi Jokinen: Joukkueen johtohahmoja, piti ääntä palavereissa ja taipui kaukalossa tällä kertaa enemmän pelintekijän rooliin.

Mika Pyörälä: Erinomainen turnaus nelosketjun laidassa.

Jarno Koskiranta: Kolmosketjun sentteri nousi kesken turnauksen Koivun ylivoimaviisikon maskimieheksi. Johti vahvaa puolustusketjua ja teki myös kolme maalia.

Antti Pihlström: Vaikean seurajoukkuekauden jälkeen vahva turnaus tutuilla vahvuuksilla: taistelua, fyysisyyttä ja luisteluvoimaa.

Tomi Sallinen: Ei juhlinut pisteillä, mutta pelasi koko nelosketjun tavoin erinomaisen turnauksen.

Teemu Pulkkinen: Aloitti turnauksen nelosketjussa ja ylivoimassa, mutta putosi kokoonpanosta samoista syistä, jotka ovat jarruttaneet NHL-uran aukeamista: laukoi vimmatusti mutta tuloksetta ja jäi pieneksi kaksinkamppailuissa.

Aleksander Barkov: Laine ja Aho veivät nuoriso-otsikot, mutta Barkov on vasta 20 ja Suomen ykkössentteri. Edessä monta nousujohteista vuotta.

Mikael Granlund: Suomen ahkerimpia pistetehtailijoita. Luistelu- ja kamppailuvoima ovat kehittyneet. MM-turnauksen eliittiä, mutta hakee yhä läpimurtoa NHL:n parhaimmistoon.

Leo Komarov: Turnauksellinen komarovilaista kiekkotaidetta: puhetta, jäähyjen provosointia, karvausta, taistelua ja tehoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MM-finaalin taso ei päätä huimannut – "Kuin Argentiina–Saksa"