Pelaajakato KalPasta jatkuu: KooKoo nappasi taitavan nuorukaisen

Kuopion KalPassa nuoren ikänsä pelannut hyökkääjä Miikka Pitkänen, 21, siirtyy ensi kaudeksi kouvolalaisen KooKoon riveihin. Savon Sanomien tietojen mukaan sopimus on kaksivuotinen.

Pitkänen itse ei kommentoi ensi kauden työpaikkaansa, mutta kertoo, että torstaina saavutettu SM-hopea on jo alkanut kirkastua.

– Vielä eilen tuntui pahalle, mutta on se kirkastunut koko ajan tämän päivän mittaan, ja uskon, että kirkastuu vielä enemmänkin, kun lisäpäiviä tulee eteen, nuorukainen kommentoi.

Pitkänen ei voi juhlia saavutustaan pitkään, sillä hän aloittaa varusmiespalveluksensa Santahaminassa urheilujoukoissa sunnuntaina.

– Olen ollut tähän saakka parin viikon urheilukomennuksella. Lähden sinne, kun muut pelaajat lähtevät reissuun ulkomaille, hän hymähtää.

Taitava Pitkänen on pelannut KalPassa sekä laitahyökkääjän että keskushyökkääjän tonteilla. Hän teki runkosarjassa 60 pelissä 15 (6+9) tehopistettä ja pudotuspeleissä 17 ottelussa 3 (2+1) tehopistettä.

Pitkänen on esiintynyt urallaan myös kaikissa ikäkausimaajoukkueissa. Hän on pelannut nuorella urallaan myös muutaman ottelun Mestistä Hokissa ja Rokissa.

Torstaina varmistui, että myöskään KalPan ykkösnyrkin keskushyökkääjä Jaakko Rissasen ura ei jatku Kuopiossa. Savon Sanomien tietojen mukaan Rissanen on lähdössä Venäjän KHL-liigaan.

KalPan hopeamiehistöstä poistuu tukku pelimiehiä, kun lähtevien listalla ovat lisäksi Eero Kilpeläinen (Örebro), Niko Mikkola (Tappara), Joonas Lyytinen (Kärpät), Arttu Ilomäki (Lukko), Janne Keränen (Lukko) ja Jyri Junnila (Kärpät).

Hopeaa ei näillä näkymin juhlita Kuopion torilla

KalPassa Liigan puolustuseliittiin noussut Lukka jättää luistimet rauhaan ainakin hetkeksi

KalPan kultakypärän ura ei jatku Kuopiossa