Puljujärvi teki eurooppalaishistoriaa ja keräsi ihastelua

Jesse Puljujärvestä tuli kautta aikain kolmas pelaaja ja ensimmäinen eurooppalainen, joka on voittanut samana vuonna maailmanmestaruudet sekä 18- että 20-vuotiaissa. Aiemmin temppuun ovat yltäneet Jack Campbell ja Jason Zucker vuonna 2010 Yhdysvaltain riveissä.

Kolme maalia 6–1-finaalivoitossa tehnyttä Puljujärveä, 17, hehkutettiin niin tappion kärsineen Ruotsin mediassa kuin myös juniorikiekkoa erityisesti rakastavassa Kanadassa.

– Hänen itsevarmuutensa ja se, kuinka hän tuli mukaan tähän turnaukseen, tekivät vaikutuksen. Oli vähän kuin NHL-pelaaja olisi pelannut 17-vuotiaiden joukossa. Näimme jo nuorten MM-kisoissa, kuinka hän oli erilainen muihin verrattuna, ihasteli Ruotsin tv:n kommentaattori Jonas Andersson ottelulähetyksessä Aftonbladetin mukaan.

– Kaikkien jääkiekon rakastajien on syytä vain nauttia, vaikka se tuntuukin vaikealta ruotsalaissilmin nyt.

Kanadalaisen TSN-kanavan asiantuntijakommentaattori Craig Button innostui hänkin Puljujärven maalatessa.

– Rakastan sitä, kuinka Puljujärvi todella haluaa kiekon itselleen. Hän todellakin haluaa olla ratkaisemassa.

Puljujärven suoritus oli komea jo siksi, että nuori mies pelasi ranne puudutettuna saatuaan MM-välierässä mailaniskun käteensä. Ja sen lisäksi vatsassa myllersi ottelupäivänä.

– Aika heikko olo oli. Kaikki mitä söin päivällä, tuli ulos. Mutta energiageelillä ja vedellä jaksoin pelata, ja yllättävän hyvin meni. Ehkä finaali sytytti niin paljon, Puljujärvi selosti Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Historian lehdille pääseminen yllätti Puljujärven.

– En ole tuota kuullutkaan, mutta ei se kyllä huonosti ole, Puljujärvi ihmetteli Ylelle.

Näyttelijä-isä liikuttui Pikkuleijonien pistenikkarin urotyöstä: "Se oli tunteikas hetki"