Rask päästi viisi maalia NHL:n Talviklassikossa

Jääkiekkomaalivahti Tuukka Rask joutui antautumaan viisi kertaa NHL:n Talviklassikossa uudenvuodenpäivänä. Yli 67 000 katsojaa näki, kun vierasjoukkue Montreal Canadiens jyräsi Raskin edustaman Boston Bruinsin ulkoilmaottelussa 5–1.

Ottelu pelattiin Bostonin alueen jenkkifutisylpeyden New England Patriotsin kotistadionilla Foxborough'ssa Massachusettsissa. Raskin kypärää komisti Patriotsin pelinrakentajan Tom Bradyn kuva, mutta sekään ei auttanut Montrealin rynnistyksen edessä. Rask torjui ottelussa 25 laukausta, mutta jäi 28 kertaa torjuneen Montreal-virkaveljensä Mike Condonin varjoon.

Montrealin sankareita olivat myös kaksi maalia tehnyt Paul Byron ja ykköstähdeksi valittu Brendan Gallagher (1+1).

Canadiens johti kahden erän jälkeen 3–0, eikä voitosta syntynyt kunnollista taistelua. Neljän maalin voitto on talviklassikon historian suurin.

Voitto oli Montrealille henkisesti tärkeä. Kauden hienosti yhdeksän voiton putkella aloittanut Canadiens sukelsi joulukuussa, jolloin se voitti vain kolme ottelua ja hävisi 11 kertaa.

Talviklassikon voitto nosti Montrealin takaisin Atlantin divisioonan johtoon.

– Tämä oli outoa. En edes ajatellut meidän viimeaikaisia vaikeuksiamme. Tosiaan tuntui siltä, että on uusi vuosi ja saimme käännettyä sivua. Emme halua ajatella joulukuuta, haluamme ajatella vuotta 2016, Montreal-kapteeni Max Pacioretty sanoi.

Illan toisessa NHL-ottelussa Vancouver väänsi kotonaan 2–1-voiton Anaheimista voittolaukauksilla. Anaheim johti kahden erän jälkeen, mutta Christopher Tanev tasoitti kolmannessa erässä, ja Alexander Burrows ratkaisi voittolaukauskisan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.