Ratkaisija Kapanen: Sokki ja iloa samaan aikaan

Jääkiekon nuorten MM-kullan maalillaan ratkaissut Kasperi Kapanen kuvaili olleensa samaan aikaan sokissa ja iloissaan, kun hän näki kiekon painuvan Venäjän pömpeliin jatkoajalla.

- Tunteita on vaikea kuvailla. Joka tapauksessa koko joukkue ansaitsi mielestäni voiton tästä turnauksesta. Pelasimme kokonaisuudessaan loistavat MM-kisat, Kapanen totesi.

Kapanen aloitti turnauksen vaisusti, mutta nosti tasoaan ratkaisupeleissä. Hän oli terävä jo välieräottelussa Ruotsia vastaan ja nousi sankariksi finaalissa.

- Onhan se ihan hienoa, että minut tullaan muistamaan nuorten MM-finaalin ratkaisijana, mutta tämä oli koko joukkueen voitto, Kapanen korosti.

Kapasen mukaan koko Suomen joukkue uhkui itsevarmuutta, kun jatkoaika alkoi.

- Tällä kertaa ratkaisijan viitta tuli minulle. Olisin varmaankin vain nauranut, jos joku olisi tullut minulle etukäteen kertomaan, että juuri sinä ratkaiset MM-finaalin jatkoajalla. Mutta näköjään unelmatkin voivat toteutua, hän myhäili.

Ennen finaaliottelua Kapasen isä, entinen NHL-pelaaja Sami Kapanen oli kehottanut poikaansa vain nauttimaan loppuottelusta.

- Niin kai minä nyt tein. Eipä sinne kannata jännittämään mennäkään, Kasperi Kapanen sanoi.

Hän ylisti myös kotiyleisön tukea.

- Fanit auttoivat meitä valtavasti läpi turnauksen. Oli mahtavaa nähdä mediastakin, että lähes koko Suomi on tukenamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.