Ruma tuomarivirhe ja kolme halpaa maalia – löyhämoraalinen Yhdysvallat kellisti leijonat

Eipä olisi uskonut, että Yhdysvaltain MM-joukkueen pelaajien yhteen lasketut palkat tällä kaudella muodostavat niinkin muhevan summan kuin 83 miljoonaa dollaria. Toki huipputaitavilta yksilöiltä nähtiin muutamia väläyksiä, mutta väläyksiin se jäi.

Silti jenkkipoppoo nappasi mukaansa kaksi pistettä, kun Dylan Larkin tulitti 3-2 -voittomaalin jatkoajalla. Hieman ennen maalin syntyä Clayton Keller potkaisi leijonasentteri Juhani Tyrväiseltä jalat alta, selkeä rangaistus jäi viheltämättä. Eikä se suinkaan ollut ainoa laatuaan, tshekkiläis-venäläinen tuomaripari Jan Hribik - Jevegeni Romasko oli koko iltapuhteen melkoisen pahasti kuistilla.

- Aivan selkeä jalkapyyhkäisy, josta olisi pitänyt viheltää 5+20 minuuttia. Tuomari tietää sen itsekin, mutta ei uskaltanut viheltää. Sillä lirahti housuun, päävalmentaja Jukka Jalonen jyrisi.

"Olisi pitänyt pelata huolellisemmin"

Mutta voittomaalin synty oli sittenkin melko triviaali asia. Yhdysvallat pelasi melko löyhämoraalisen ottelun, eikä etenkään kiekoton peli tuntunut kiinnostavan lainkaan. Kahdella ottelun alkuhetkillä helposti löpsähtäneellä maalilla se pysyi kuitenkin pinnalla.

Brady Skej'n puolittain epäonnistunut siniviivakuti kaivettiin Veini Vehviläisen selän takaa jo 50 sekunnin pelin jälkeen.

- Suhteellisen hyvin näin kiekon kuitenkin, vaikka oma pakki pyörähti vähän eteen. Täytyy katsoa videolta ja ihmetellä, mitä siinä tapahtui, uransa ensimmäisen MM-kisaottelun torjunut Vehviläinen sanoi.

Clayton Keller tempaisi Juhani Tyrväisen nurin jalkapyyhkäisyllä, mutta ei saanut tilanteesta jäähyä. Kuva: Jussi Nukari
 

Johnny Gaudreau takoi 2-0 reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nollakulmasta, Vehviläisen maskin kautta.

- Hieno laukaus, mutta se tilanne olisi pitänyt pelata huolellisemmin, Vehviläinen myönsi.

Päävalmentaja Jalosen maalivahtivalinta yllätti, vaikka ottelu oli jo kolmas neljän päivän sisään. Kevin Lankinen torjui kaksi erinomaista kamppailua ja nyt leijonilla on edessä kaksi välipäivää. Jalonen ei kritisoinut veräjänvartijaansa.

Lue myös: Kommentti: Erikoinen ohjelma mittaa turnauskestävyyttä ja Jack Hughes on ihan poika vielä
 

- Nousujohteinen peli Veiniltä kuten koko joukkueeltakin, Jalonen totesi.

Se on sinänsä totta, tosin Larkinin osumakin meni ikään kuin maalivahdista "läpi". Ei tarvitse suurtakaan oraakkelia ennustamaan, että ykkösvahdin viittaa sovitellaan jatkossakin Kevin Lankisen harteille.

Lammikko loukkaantui

Jobinpostia leijonille tuli nelossentteri Juho Lammikon loukkaantumisen muodossa. Lammikko joutui jättämään leikin kesken ensimmäisen erän jälkeen.

- Joku vamma, luonnehti Jalonen minimalistisesti.

- Jäljelle jäänyt kolmikko (Eetu) Luostarinen, Tyrväinen ja (Sakari) Manninen pelasi erinomaisesti. Sentteripelistä homma ei jäänyt kiinni, hän totesi.

Onko Lammikko pelikuntoinen torstaina Tanskaa vastaan, on vielä hämärän peitossa. Nyt on kuitenkin kaksi päivää aikaa nuolla haavoja ja vetää henkeä.

- Ainakin huomenna on tarkoitus miettiä välillä ihan muita asioita kuin jääkiekkoa, Veini Vehviläinen suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tappio kirveli maalihanat avannutta Pesosta – "Yhdysvallat oli paljon löysempi kuin Kanada"

Kommentti: Erikoinen ohjelma mittaa turnauskestävyyttä ja Jack Hughes on ihan poika vielä

Edelsikö USA:n jatkoaikamaalia jalkapyyhkäisy? – katso video tilanteesta

Leijonat hävisi jatkoajalla USA:lle – tuomarien toiminta jurppi Jalosta