SaiPa edelleen hankala vastustaja KalPalle

Jääkiekon Liigan erittäin tasaisessa keskikastissa pudotuspelipaikoista taistelevat SaiPa ja KalPa ovat Lappeenrannan Kisapuistossa kahden erän jälkeen tilanteessa 1–1.

SaiPa aloitti kotihallissaan terävästi ja rakensi Niko Hovisen vartioiman KalPan maalin lähistölle hyvän mylläkän jo avausvaihdossa.

Reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Topi Nättinen oli nokikkain Hovisen kanssa, mutta KalPa vahti torjui.

Koko avauserän alkupuolisko oli kotijoukkueen hienoista hallintaa. SaiPa pääsi pelaamaan yhden ylivoimankin, kun Alexandre Texier istui kampituksesta. Kuopiolaisten alivoima oli erinomaista.

11 minuutin kohdalla Elmeri Kaksosella oli edessään tyhjä maali, mutta SaiPan laituri ei saanut pyörivään kiekkoon kunnollista osumaa ja laukaus pörräsi yli KalPan maalin.

Vaikka avauserä jälkimmäiselle kympilleen tasoittuikin, oli KalPalla suuria vaikeuksia päästä kontrolloidusti keskialueen yli ja sen vuoksi myös maalipaikat olivat vähissä. KalPan parhaan tilanteen pohjusti vahvalla luistelullaan Joni Ikonen, mutta Mathew Maione laukoi yli ja ohi Frans Tuohimaan vartioiman lappeenrantalaismaalin.

Vauhdikkaassa mutta varsin sekavassa avauserässä Tuohimaa torjui seitsemän ja Hovinen yhdeksän kertaa.

Toisessa erässä KalPa pääsi harjoittelemaan vieraskaukaloissa kehnosti sujunutta ylivoimaansa, kun Lauri Taipalus otti kaksi lähes perättäistä kaksiminuuttista. Vaikka kuopiolaisten peli pyöri mies ylivoimalla hetkittäin mallikkaasti, ei Frans Tuohimaan tarvinnut venyä huipputorjuntoihin. Niko Hovisen sen sijaan piti, sillä Cody Kunyk karkasi alivoimalla läpiajoon, muttei onnistunut.

Vaikka toisen erän alku oli KalPan osalta pirteä, teki ottelun ensimmäisen maalin kotijoukkue terävästä vastahyökkäyksestä. David Goodwin käänsi mainion poikkikentän syötön ja Joni Nikko laukoi suoraam syötöstä 1–0 ajassa 27.56.

Heti kotijoukkueen johtomaalin jälkeen Juuso Riikola riisti puolustussiniviivalla kiekon SaiPa-kapteeni Ville Koholta ja karkasi läpiajoon, muttei onnistunut ohittamaan Tuohimaata.

KalPa tuli tasoihin pian ottelun puolivälin jälkeen. Alexander Ruuttu merkkautti jo kauden 14:nnen maalinsa, kun hän sai mailansa väliin Ryan Wilsonin kovaan laukaukseen. Syöttöpisteen sai myös Eetu Luostarinen.

KalPa joutui pelaamaan erän lopun vajaalla, kun Eetu Luostarinen sai 2+10-minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Televisiokuvat osoittivat selvästi, ettei kuopiolaisnuorukainen osunut Topi Nättistä sen enempää päähän kuin niskaankaan.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan KalPan hienoista hallintaa. Siitä kertovat myös tirjunnat, joita merkittiin Tuohimaalle kymmenen ja Hoviselle neljä.

Päätöserä oli pelillisesti Kisapuiston illan tasaisin. Niko Hovinen venyi erän alkupuolella huipputorjuntaan, kun Topi Nättinen pääsi jälleen huippupaikkaan.

SaiPa siirtyi 2–1-johtoon kahdeksan minuuttia ennen ottelun päättymistä, kun Cody Kunikin ohjaus Kalle Maalahden laukauseen yllätti Hovisen. Vain reilu minuutti johtomaalin jälkeen SaiPa pääsi ylivoimalle, kun Eetu Luostarinen otti tyhmän kaksiminuuttisen. SaiPa pelasi Joni Nikolle tekopaikan alivoimaneliön keskelle, mutta Nikko laukoi ohi.

KalPa haki viimeiset kolme minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia. Kuopiolaiset kahmivat hyvin hyökkäyspään aloitukset ja painostivat, mutta Tuohimaa maalillaan kesti vahvasta mylläkästä huolimatta.

Tuohimaa torjui päätöserässä kymmenen kertaa ja Hovinen viisi.

SaiPalle voitto KalPasta oli kolmas tällä kaudella. Kuopiolaisten pelit jatkuvat jo lauantaina, kun Niiralan Montussa vierailee HIFK.

Kokoonpanot

SaiPa

Ahti Oksanen – Cody Kunyk – Topi Nättinen; Lauri Taipalus – Kalle Maalahti

Elmeri Kaksonen – Ville Koho – Kim Strömberg; Lasse Lappalainen – Urho Vaakanainen

Jonatan Tanus – David Goodwin – Joni Nikko; Jere Sneck – Per Savilahti-Nagander

Valtteri Virkkunen – Saku Salminen – Roy Radke

13. hyökkääjä Bastien Maia

Maalilla Frans Tuohimaa

KalPa

Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu; Juuso Riikola – Santeri Lukka

Frank Gymer – Balazs Sebok – Kai Kantola; Ryan Wilson – Mathew Maione

Alexandre Texier – Ville-Vesa Vainiola – Jerry D'Amigo; Mikael Seppälä – Otto Leskinen

Janne Tavi – Joni Ikonen – Mikko Nuutinen

7. puolustaja Konsta Mäkinen

Maalilla Niko Hovinen

Jännitysnäytelmä kääntyi JYPille

Tappara lopetti Kerhon voittopötkön