Saksan suomalaisluotsi otti hankalan alun omaan piikkiinsä: "Olin ylivalmistanut joukkuetta"

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm saapui haastattelualueelle "garethsouthgatemaisessa" liivipuvussa ja piti leijonien kellistämisen jälkeen tunteensa piilossa. Hän ei ryhtynyt edes pyydettäessä retostelemaan omia fiiliksiään.

- Jätän tämän nyt vastaamatta. Jokaisen maan ohi tässä pitäisi mennä. Nyt oli Suomi-peli ja se me hoidettiin tyylikkäästi, Söderholm tuumasi.

Saksa sai ottelun ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta 17 minuutin kohdalla, se tosin johti Mark Michaelisin 1-1 -tasoitukseen. Söderholm otti varovaisen alun omaan piikkiinsä.

- Suomi otti alussa otetta. Me oltiin odottavalla kannalla, olin ehkä vähän ylivalmistanut joukkuetta otteluun. Ei menty tarpeeksi tunteella, Söderholm sanoi.

- Toisaalta ei haluttu ajaa itseämme ulos. Jos Suomea vastaan tekee niin, saa saman tien vastaansa neljän miehen organisoidun rintamahyökkäyksen. Jouduttiin vähän puolustamaan se alku, hän lisäsi.

Ensimmäisen erätauon palaveri upposi otolliseen maaperään.

- Toiseen erään pyydettiin lisää luistelua ja lisää tarjontapeliä. Sitä kautta päästiin peliin mukaan.

Söderholmin mukaan preussilaista äkseerausta ei koppikommunikaatiossa tarvittu.

- Se tapahtui kauniimmiin pyytämällä, päävalmentaja murjaisi.

"Nyt rauha, nyt rauha!"

Kun peliä ryhdyttiin ratkomaan, näytti vahvasti siltä, että Saksan leijoniin verrattuna terävämpi keihäänkärki alkoi tulla esiin. NHL-hyökkääjät Leon Draisaitl ja Dominik Kahun sekä -maalivahti Philipp Grubauer astuivat toden teolla esiin. Söderholm korosti kuitenkin koko joukkuetta.

- En mä usko, että se oli pelkästään heistä kiinni. Kaikki ketjut pelasivat toisesta erästä lähtien järkevämmin ja vapaammin. Ja totta kai NHL-miehillä on se kärkiosaaminen, hän luonnehti.

Saksan pelit jatkuvat torstaina Bratislavassa. Vastustaja on vielä auki, mutta se voi olla esimerkiksi aina enemmän tai vähemmän kuriton Tshekki. Suomalaismediasta kumpusi ajatus, että tiistaina ensimmäisen erän jälkeen nähdyllä pelillä Die Mannschaft pinttelee heittämällä oli Tshekin.

- Nyt rauha, nyt rauha. Moneen miinaan voin mennä, mutta tuohon en mene, Söderholm virnisti.

Saksan valmennuksen neuvonantaja Kari Jalonen junaili maanantaiksi Kosiceen erästä merkittävää elintarviketta, nimittäin suomalaista kahvia. Se maittoi Söderholmille paremmin kuin ulkomaan litkut.

- Saatiin Presidenttiä ja hyvää oli! Sitä saa lähettää meille lisää, Söderholm hihkui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Saksan NHL-luottomiehet antoivat kurittomalle Suomelle MM-oppia – "Jos pelaamme noin, pelit päättyvät torstaina"