Sanna Sutisen vaaleanpunaiset neulontatyöt riemastuttivat yleisöä Davosissa – "Tällä kertaa oli vähän erilainen jääkiekkofani"

Kuopion kaupunginteatterin myyntipäällikkö Sanna Sutinen ja hänen miehensä, liikemies Mika Sutinen, ovat kovia jääkiekkofaneja. Sanna Sutisella on tapanaan ottaa KalPan peleihin mukaan aina jokin neulonta- tai virkkuutyö, jonka parissa puuhastella ottelun seuraamisen lomassa.

Sveitsin Davosissa pelatussa Spengler cupin loppuottelussa Sutisen neulontaprojektia seurasi yhtäkkiä kokonaisen katsomon verran väkeä, kun videokuva pariskunnasta läväytettiin hallin isolle ruudulle. Myös Sveitsin televisio teki haastattelun neulovasta suomalaisfanista.

– Tällä kertaa oli vähän erilainen jääkiekkofani, kuin Suomesta yleensä tulee, Sutinen naurahtaa.

Osa yleisöstä tiesi jo mitä odottaa, sillä Sutisen neulomista esitettiin jättiruudulla useita kertoja jo KalPan eilisessä ottelussa Davosia vastaan. Yleisö taputti ja nauroi suomalaisfanille.

– Tänään sitten jatkoin neulomista. Hirveän positiivista kommenttia siitä tuli. Ihmiset olivat hyvin ihastuneita siitä, kun näkivät että joku neuloo. Erityisesti naiset tulivat siitä sanomaan ja ottamaan yhteiskuvia, Sutinen kertoo.

Kysymys ihmisten ja paikallisten toimittajien huulilla oli tietenkin se, että mitä Sutinen oikein neuloo.

– Olen toiselta ammatiltani valokuvaaja, kuvaan vastasyntyneitä vauvoja. Neuloin vaaleanpunaiset pöksyt ensi vuoden ensimmäisiin kuvauksiin, joihin tulee tyttövauva.

Neulominen on Sutisen mukaan rentouttavaa puuhaa ja hän harrastaa sitä miltei joka paikassa, myös television ääressä. Kokenut neuloja osaa kyllä seurata peliä ja askaroida samaan aikaan.

– Olen tehnyt sitä niin paljon, että minulta se sujuu ihan luontevasti. Tämä oli sitten vähän haasteellista, kun tein housuun lahkeet. Silloin oli haasteita keskittyä sekä peliin että neulomiseen, Sutinen sanoo.

– Onneksi kolmannessa erässä oli neule jo valmis. Sai keskittyä rauhassa pelin viimeisiin minuutteihin, jatkoaikaan ja rangaistuslaukauskilpailuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPa luottaa kiekollisen puolustajan roolin oman pelaajatuotannon kasvatille: "Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka miesten joukkueessa"

KalPa otti avausvoiton JYPistä: "Meillä oli selvä nouseva käyrä pelissä"

NHL-tähtien säihkettä nähdään ensi vuonna Kuopiossa

Naisten jääkiekkobuumi näkyy Kuopiossakin – KalPa on panostanut naisten tiimiinsä

Kärpät kylvetti KalPaa Iisalmessa – Rantaeskola teki kuopiolaisten ainoan osuman

KalPa valitsi kapteenit alkavalle kaudelle

KalPan uusi valmentaja Tommi Miettinen: "Mitään hidasta kiekottelua emme voi lähteä pelaamaan"

Stanley cup – Kaikki muu on toissijaista Jarmo Kekäläiselle: "Sen saavuttamalla ratkeaisi moni muukin asia"

IPK kokeilee useita pelaajia – Huttunen KalPan testissä

Toimitusjohtaja Toni Saksmanin työmäärä kevenee tulevalla kaudella – KalPa hankkii urheilutoimenjohtajan: "Tuntuu, että aika ei riitä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.