Suomalaisfanit Moskovassa: "Ei siitä mekkalasta saa television kautta mitään käsitystä"

Sonkajärveläinen Janne Rönkkö ylistää Suomen ja Venäjän välistä MM-välierää ylivoimaisesti parhaaksi jääkiekkototteluksi, missä on hän koskaan ollut paikalla.

– Ihan mieletön tunnelma, joka ei välity television kautta. Ei siitä mekkalasta saa television kautta mitään käsitystä. Kyllä venäläiset ovat todella kovia kannustamaan omiaan. Mutta kertaakaan ei jännittänyt. On ollut koko ajan sellainen olo, että me hoidamme nämä kaikki, Rönkkö kertoilee puhelimitse ottelun jälkeen Moskovan Jääpalatsista.

– Mutta kyllä ne hiljenivät loppua kohden, ja meidänkin ääni alkoi kuulua. Olen seurannut 30 vuotta jääkiekkoa, eikä tämän hienompaa pysty olemaan.

Rönkkö kertoo, että venäläiset onnittelivat ottelun jälkeen heidän neljän hengen porukkaansa rehdisti.

– Nämä ovat urheiluihmisiä. Ei joka paikassa onnitella, kun on Suomi-paita päällä.

Rönkkö lähti kolmen työkaverinsa kanssa Moskovaan katsomaan molemmat välieräpelit, pronssiottelun ja finaaliottelun.

– Neljä fanaattisinta Omatalon jääkiekkomiestä lähti reissuun. Ostettiin riskillä liput Moskovaan, koska uskoimme, että Suomi pelaa täällä. Hotellilla näimme ruotsalaisen porukan, jota harmitti, kun olivat ottaneet saman riskin, eikä Ruotsi pelaa enää.

– Asetelma on nyt sellainen, että en tiedä, saanko nukuttua ensi yönä. Onhan tämä aivan huippu touhua olla täällä paikan päällä hyvän porukan kanssa, kertoo Rönkkö työporukan jännittävästä fanireissusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.