Savon Sanomien uusi nettisarja nostaa esiin puheenaiheita, ilmiöitä ja maakunnan ihmisiä

Savon Sanomat lisää digitaalista tarjontaansa lanseeraamalla uuden verkkopalvelussa julkaistavan netti-tv-sarjan.

Ytimessä-sarjassa pureudutaan ajankohtaisiin ihmisiä kiinnostaviin tapahtumiin ja arjen ilmiöihin.

– Satsaamme vahvasti digitaalisiin sisältöihin painetun sanomalehden lisäksi. Se tarkoittaa sitä, että liikkuvan kuvan määrä julkaisuissamme lisääntyy, Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö sanoo.

Rönkön mukaan Ytimessä-sarjaan haetaan kiinnostavia sisältöjä eri aihealueilta.

– Tuomme esiin ajankohtaisia ja maakunnallisia aiheita sekä ihmisiä, Rönkkö lupaa.

Ytimessä-sarjan ensimmäinen osa tulee nähtäville Savon Sanomien verkkosivuilla tulevana torstaina 13. syyskuuta.

Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan perjantaina kautensa jääkiekon Liigassa aloittavaan KalPaan.

Haastateltavina ovat KalPan päävalmentaja Sami Kapanen ja nuori keskushyökkääjä Eetu Luostarinen, joka on kahdessa vuodessa lunastanut paikkansa joukkueen kärkikastissa.

Kapanen arvioi, että jääkiekko lajina nopeutuu jatkuvasti, ja fyysinen peli esimerkiksi avojään taklausten osalta vähenee.

Kahden suunnan keskushyökkääjäksi profiloitunut Luostarinen sanoo kaipaavansa vielä pariin ensimmäiseen luistimenpotkuun lisää räjähtävyyttä.

Carolina Hurricanesin runsaan vuoden takainen varaus myöntää, että NHL on hänenkin tavoitteensa.

– Ehdottomasti on saatava ehjä kausi alle, ennen kuin se askel voi toteutua.

Kapanen puolestaan uskoo, että Luostarisella on syksyn esitysten perusteella mahdollisuus lunastaa näyttöpaikka maajoukkueeseen.

Toisessa jaksossa selvitetään sitä, miksi elämyksellisiä saunaravintoloita nousee kovalla vauhdilla Savoon ja laajemminkin Suomeen.

Teematuottaja Soili Porokka niputtaa jaksossa yhteen sirpaleisen tiedon erilaisista saunahankkeista.

Jaksossa tutustutaan Saanan hallituksen puheenjohtajan Raimo Sonnisen kautta Saanan hankkeeseen sekä selvitetään Itä-Suomen yliopiston matkailun opetus- ja tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikön Juho Pesosen kanssa, mistä trendissä on kysymys.

– Savon Sanomien tavoitteena on lupauksensa mukaisesti olla ”maailman paras savolainen maailmanselitys”. Haluan lunastaa tätä lupausta, Porokka sanoo.

– Ylipäätään on kiinnostavaa, että asiat liittyvät aina suurempiin kokonaisuuksiin. Journalismin pitää pyrkiä selittämään näitä ilmiötason asioita, hän jatkaa.

Kahden ensimmäisen jakson jälkeen Ytimessä-sarja jatkuu muilla aiheilla.

Savon Sanomien toimittajista Ytimessä-sarjan syksyn jaksoja ovat tuottamassa Soili Porokka, Outi Poikonen, Jaana Martikainen ja Kari Haavisto.