Selänteen syötöt myrkkyä Minnesotalle

Vaikka samaan NHL-kaukaloon luistelee kuusi suomalaista, nuorta ja vanhaa, aina vain kokemus puhuu. Teemu Selänne oli Anaheim Ducksin ja Minnesota Wildin mittelön ykköshahmo antamalla kolme maalisyöttöä, jotka johtivat Ducksin 3-1-kotivoittoon.

Selänteen ketjukaveri Bobby Ryan keräsi tehot 1+2, mutta ratkaisevat syötöt maaleihin antoi nimenomaan Selänne. Vitjan kolmas lenkki Kyle Palmieri iski kaksi osumaa.

- Teemu on tunnettu maalintekotaidoistaan, mutta hänellä on myös pelisilmä, taito löytää vapaat kaverit. Koko ketjullamme loksahti tänään ja löysimme toisemme hyökkäysalueella, 22-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Palmieri hehkutti.

Ducksin ja Wildin kohtaaminen paisui odotettuakin suuremmaksi suomalaistapahtumaksi, kun Sami Vatanen, 21, pääsi tekemään NHL-debyyttinsä Ducksin paidassa. Vatanen urakoi ryhdikkäästi lähes 14 minuuttia ja sai tilastoihinsa yhden plusmerkinnän.

Kierroksen kovin pistelinko oli kolme maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Detroitin Henrik Zetterberg. Ne siivittivät joukkueen 5-3-voittoon kärkiryhmiin lukeutuvasta St. Louisista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.