Seremoniamestari Savinaiselta pääsi pokaalia nostaessa klassikkohuuto

Veli-Matti Savinainen sai Leijonien varakapteenina nostella maailmanmestaruuspokaalia ensimmäisten pelaajien joukossa. Tuuletus päätykatsomon suuntaan oli riehakas.

Mahtoiko suusta päästä kuuluisa "Ihanaa, saatana!" -huuto?

– Kyllä pääsi, Savinainen tunnusti oikopäätä haastattelualueelle saavuttuaan.

Savinainen teki huudahduksen tunnetuksi kevään 2013 SM-finaaleissa. Spontaani mylvähdys tuli huulilta tv-haastattelussa, kun Savinainen oli ratkaissut ottelun jatkoajalla.

Savinaisella oli merkittävä rooli myös MM-finaalin ratkaisuissa. Hän kaivoi kiekon kulmasta Marko Anttilalle, joka tälläsi voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 42.35.

– Saatiin hyvä paine maalin taakse ja kulmaan. Stretsi (Anttila) tuli maalin eteen ja näin lavan vapaana. Siihen oli helppo syöttää, hieno viimeistely Stretsiltä, Savinainen kehui Leijonien suurinta sankaria.

Ennestään Savinaisen palkintokokoelmasta löytyy MM-hopea ja kolme Suomen mestaruutta. Hän on ollut huippujoukkueissa ennenkin, mutta Leijonat vuosimallia 2019 on hänen mukaansa poikkeuksellinen tapaus.

– Tässä on ihan ainutlaatuinen tarina. Kukaan ei uskonut meihin turnauksen alkaessa, paitsi meidän oma joukkue.

– Ollaan voitettu yleisön ja suomalaisten luottamus puolellemme turnauksen aikana. Se on hieno tunne, kun tekee jotain sellaista, Savinainen kuvaili.

Savinaisella on siis kokemusta useista mestaruusjuhlista aiemminkin.

Monelta Leijona-pelaajalta kysyttiin, kuka ottaa seremoniamestarin roolin kultajuhlissa. Lähes kaikki arvelivat empimättä, että se on Savinaisen osa.

– Niin minäkin arvelen, Savinainen virnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Muuramen mufloni" Harri Pesonen sai perheensä paikalle finaaliin - "Tämä ei unohdu koskaan!"