Soneran ex-pomo osti siivun KalPaa

Runsaan 500 000 euron voitollisen tuloksen edelliseltä tilikaudeltaan kirjanneen KalPan osakaspohja laajenee, kun muun muassa Sonerassa toimitusjohtajana ja Teliasonerassa varatoimitusjohtajana toiminut Harri Koponen liittyy seuran omistajien joukkoon.

Koponen tunnetaan parhaiten matkapuhelinalalta. TeliaSoneran lisäksi hän on työskennellyt kuwaitilaisen Wataniya Telecom -teleoperaattorin ja ruotsalaisen Tele2:n toimitusjohtajina. TeliaSonerasta hän joutui lähtemään kesällä 2004, kun näkemyserot konsernijohtaja Anders Igelin kanssa paisuivat liian suuriksi. Myös Tele2:n palveluksesta hän lähti sovittamattomien ristiriitojen takia tämän vuoden helmikuussa.

Koposen osakkaaksi tulon yhteydessä myös Einari Vidgren ja Heikki Väänänen ovat lisänneet omistustaan seurassa. Uuden osakkaan osuus seuran omistuksesta on joitakin prosentteja.

Koponen on itsekin entinen urheilija, joka teki amerikkalaisessa jalkapallossa kahdeksanvuotisen uran maajoukkueessa ja pelasi 13 vuotta lajin pääsarjassa.

- Tämä on ollut pitkä prosessi, sillä minulla on ollut pitkään siteitä Kuopioon ja olen tuntenut Sami Kapasen Amerikan ajoista lähtien, Koponen kertoo ratkaisunsa taustoja.

KalPan pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja on seuran toimitusjohtajana kesällä aloittanut Sami Kapanen, joka hankki yhdessä Kimmo Timosen ja Pasi Kuivalaisen kanssa lähes kaikki seuran osakkeet vuosituhannen alussa.

Myöhemmin merkittäviksi osakkaiksi ovat tulleet muun muassa Einari Vidgren, Heikki Väänänen, Raimo Sonninen ja Juha Vidgren.

Koposen mietteitä KalPa-omistuksesta lisää perjantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.