Sonkajärven miehen soolo ratkaisi Turussa: KalPan vierasvoittoputki katkesi

Myös Turun Palloseuran ja KalPan kauden kolmas kohtaaminen jääkiekon Liigassa päättyi turkulaisten voittoon, kun TPS piti pisteet kotonaan 3–1 (0–0, 2–1, 1–0).

Loukkaantumisten ja nuorten maajoukkue-edustusten vuoksi vain kahdella keskushyökkääjällä Turussa pelannut KalPa kierrätti kymmentä hyökkääjäänsä reippaasti ja pysyi pelillisesti hyvin sarjassa toisena olevan kotijoukkueen kyydissä. TPS oli kuitenkin sen verran terävämpi maalien edustoilla, että ansaitsi voittonsa.

Avauserä oli maaliton. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kerran ylivoimalla, kun turkulaisista Petrus Palmu ja KalPasta Kai Kantola ottivat kaksiminuuttiset.

Molemmat joukkueet saivat ylivoimapyörityksen aikaiseksi, mutta laukausten laatu oli heikko.

TPS:n parhaat paikat olivat siirretyn rangaistuksen aikana Ilkka Heikkisellä ja ylivoimalla Ilkka Pikkaraisella, joka sai mainion syötön Ilari Filppulalta. Sekä Heikkinen että Pikkarainen laukoivat ohi.

KalPan ylivoimassa laukaukset tulivat viivasta eikä TPS:n maalivahti Oskari Setänen pudotellut irtokiekkoja sisään runnottaviksi. Kaiken lisäksi TPS puolusti oman maalinsa edustan erittäin hyvin.

Niko Hovinen KalPan maalilla torjui avauserässä kahdeksan kertaa ja TPS:n Setänen seitsemän.

KalPa aloitti toisen erän vahvasti ja kuopiolaisten aktiivisuus myös palkittiin. Vasta toista liigaotteluaan pelaava 18-vuotias Aleksi Klemetti riisti TPS:n puolustusalueelle kiekon ja syötti huippupaikkaan Tommi Jokiselle. Klemetti poimi uransa ensimmäisen liigapisteen ja kapteeni Jokinen kauden neljännen maalinsa, kun hän laukoi suoraan syötöstä yläkulmaan.

Johtomaalin jälkeen KalPa pääsi ylivoimalle, kun TPS:n kultakypärä Tomi Kalliolle tuomittiin jäähy Mikko Juusolan kampittamisesta. Kuopiolaisten ylivoima oli tehotonta.

Melko pien turkulaisjäähyn päätyttyä KalPan Jerry D'Amigo joutui istunolle ja Liigan paras ylivoima rankaisi. Elmeri Eronen tarjosi siniviivan tuntumassa poikittaissyötön ja Ilkka Heikkisen laukaus livahti Niko Hovisen jalkojen välistä KalPan maaliin.

Vain 1.24 minuuttia tasoituksen jälkeen TPS meni 2–1-johtoon. Hovisen torjuma kiekko putosi suoraan TPS:n Patrik Virran lapaan ja tämä sivalsi sen verkkoon. Syöttöpisteet saivat Mark Fraser ja Ilari Filppula.

TPS:n johtomaalin jälkeen erän loppu oli kotijoukkueen hallintaa ja Niko Hoviselle merkattiin erään 13 torjuntaa, kun Oskari Setänen selvisi neljällä.

Päätöserässä KalPalla oli ylivoimalla kelpo paikkoja tasoitukseen, mutta Oskari Setänen pitio maalinsa puhtaana. KalPa pääsi ylivoimalle, kun Jani Forsström rikkoi erinomaisen ottelun pelannutta Aleksi Klemettiä.

KalPan ylivoiman jälkeen ote siirtyi jälleen TPS:lle, mutta Niko Hovinen KalPan maalilla torjui upeasti niin Jasper Lindstenin kuin Ilkka Pikkaraisenkin yrityksen.

Lopulta sonkajärveläisen Kalliosuon Sisun kasvatti Pikkarainen nousi ottelun lopuuliseksi ratkaisijaksi, kun 36-vuotias konkarihyökkääjä veivasi ensin kiekon upeasti ohi Jerry D'Amigon ja nosti laatan KalPa maalin yläkulmaan.

KalPa pääsi pelin loppuhetkillä yrittämään kavennusta kuudella neljää vastaan, kun Elmeri Eronen otti kampitus jäähyn. Huippupaikkoja kuopiolaiset eivät Setäsen maalille pystyneet rakentamaan.

Päätöserässä molemmat maalivahdit torjuivat seitsemän kertaa.

Tappio katkaisi KalPan kuuden vierasvoiton putken.

Kokoonpanot

TPS

Jasper Lindsten – Eric Perrin – Tomi Kallio; Mark Fraser – Ilkka Heikkinen

Petrus Palmu – Ilari Filppula –Patrik Virta; Martin Berger – Elmeri Eronen

Ilkka Pikkarainen – Hannu Kuru – Oskari Siiki; Jani Forsström – Lucas Ekeståhl–Jonsson

Teemu Väyrynen – Jonne Virtanen – Kaapo Kakko

7. puolustaja Olli Kaskinen

Maalilla Oskari Setänen

KalPa

Janne Tavi – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Juuso Riikola – Santeri Lukka.

Tommi Jokinen – x – Alexander Ruuttu; Ryan Wilson – Mathew Maione.

Jerry D'Amigo – X – Kai Kantola; Mikael Seppälä – Otto Leskinen.

Juuso Könönen – Mikko Juusola – Aleksi Klemetti.

Konsta Mäkinen

Maalilla Niko Hovinen

TPS ja Tappara kavensivat Kärppien liigajohtoa