Stanley cupista 27 vuotta huolehtineella miehellä on huimia tarinoita pokaalista

NHL:n mestaruuspokaalin Stanley cupin virallisena huolenpitäjänä on toiminut jo 27 vuoden ajan Philip Pritchard. Tehtävänsä vuoksi Pritchard on matkannut tiistaina pystin kanssa myös Kuopioon, missä Stanley cup -voittaja Kimmo Timonen pääsee esittelemään pokaalin kotiyleisölleen.

Vuosien varrella Pritchard on matkustanut pokaalin mukana ympäri maailman ja nähnyt tehtävän pokaalilla mitä erikoisimpia asioita. Hän kertoo kokemuksistaan The Players Tribunessa.

Pritchard kertoo muun muassa, että kanadalais-yhdysvaltalaisen jääkiekkoilijan Martin Brodeurin lapset täyttivät pokaalin popcornilla matkalla elokuviin. Kanadalaisen jääkiekkoilijan Adam McQuaidin perunanviljelijäperhe täytti pystin puolestaan perunoilla.

Pritchardin mukaan Stanley cup on käynyt uima-altaissa, vuorten huipuilla ja onpa sitä käytetty palkintona myös katulätkäturnauksissa. Hänen laskujensa mukaan kannuun on kaadettu yli 15 000 tölkillistä olutta.

Kaiken tämän jälkeen pokaali ei suinkaan ole virheetön. Pritchard kertoo, että pokaalissa on lukuisia nirhaumia ja tahroja, eikä kaikkia nimiä pokaalin kylkiin ole kaiverrettu aivan vaakasuoraan.

Huikeista Stanley cupiin liittyvistä tarinoistaan huolimatta, kaikkein tärkeimpinä hetkinä Pritchard pitää niitä hetkiä, jolloin pokaali ei ole hänellä. Hän kertoo, että pelaajat usein pyytävät saada viedä pokaalin hautausmaalle, missä he haluavat viettää tuokion yksin läheistensä haudoilla.

- Jätän heidät (pelaajat) hautausmaan portille ja he ottavat pokaalin minulta ja lähtevät kävelemään hiljaisuuden vallitessa viettämään tuokion rakkaittensa kanssa, ja se on äärimmäisen tunteellinen, äärimmäisen erityinen kokemus. Tuo hetki tekee kaikista pitkistä lennoista ja yksinäisistä hotellihuoneista vaivan arvoisia, hän kertoo.

Katso kuvat paikoista ja tapahtumista, joihin Pritchard on päätynyt Stanley cupin mukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Teräväinen sai ex-seuraltaan hienon lahjan

Teräväinen esitteli Stanley cup -palkintoa vanhoissa kouluissaan

Näin sujui Stanley cupin ensimmäinen ilta Suomessa

Stanley Cup saadaan Suomeen vielä tänä iltana

Yle: Stanley Cup -pokaalin matka Suomeen tyssäsi toistamiseen