Suomi hävisi MM-finaalin, katso kuvat ottelusta

Kanada on lyönyt Leijonat 2–0 jääkiekon MM-finaalissa Moskovassa. Tappioitta turnauksessa edennyt Suomi jäi finaalissa luisteluvoimaisen Kanadan jalkoihin.

Ottelun voittomaalin iski avauserässä viime kesän NHL-ykkösvaraus Connor McDavid. Matt Duchene syötti maalin eteen, johon McDavid rynni Mika Pyörälän ohi oikealta laidalta. Nuorukainen nosti kiekon maalin kattoon ajassa 11.24.

Duchene iski Kanadan toisen maalin tyhjiin sekuntia ennen ottelun loppua.

Toisessa erässä Kanada jatkoi hallintaa. Suomi puolusti hyvin, mutta Leijonien pelinrakentelu jäi vajavaiseksi ja Kanada pakotti Suomen lyömään kiekkoa päätyyn.

Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa kertaalleen ensimmäisessä ja kertaalleen toisessa erässä. Kumpikaan ei tuottanut tulosta, vaikka Jarno Koskiranta sai toisen erän ylivoimassa avopaikan. Koskiranta ampui kuitenkin maalin edestä suoraan päin Kanadan maalivahtia Cam Talbotia.

Kolmannessakaan erässä Suomi ei löytänyt aseita Kanadaa vastaan ja huippupaikat jäivät vähiin. Ainoa mahdollisuus ylivoimaan meni hieman kyseenalaiseen vihellykseen, kun Mark Stonen lisäksi rangaistusaitioon lähetettiin tämän jäähän koukkima Sebastian Aho sukelluksen takia.

Kanada hävisi alkulohkossa Suomelle 0–4 eikä esittänyt ihmeitä välierävoitossaan Yhdysvalloista, mutta se nosti tasoaan selvästi finaaliin. Kanada vei laukaustilaston 33–16. Erityisen kylmää kyyti oli toisessa erässä, jossa Kanada laukoi 13 kertaa päin Mikko Koskista, kun taas Suomi sai aikaan vain 4 laukausta.

Maailmanmestaruus on Kanadalle toinen perättäinen ja kaikkiaan 26:s. Kanada vei kultaa myös 2007, kun MM-kisat edellisen kerran pelattiin Venäjällä. Tuolloinkin se kaatoi finaalissa Suomen.

Kanadan pelaajista Corey Perry liittyi 27. pelaajana harvinaiseen joukkoon, joka on voittanut sekä Stanley cupin, olympiakultaa että maailmanmestaruuden. McDavidistä puolestaan tuli 19-vuotiaana nuorin pelaaja, joka on voittanut sekä alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden että miesten MM-kultaa.

Leijonille MM-hopea on kaikkiaan kahdeksas. Edellinen finaalitappio tuli kaksi vuotta sitten Minskissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.