Sveitsi kaatoi Valko-Venäjän putoamiskarsinnassa

Sveitsi otti lauantaina kiinnityksen paikkansa säilyttämiseen jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ylimmässä sarjassa. Sveitsi löi Helsingin jäähallissa pelatussa putoamiskarsinnassa Valko-Venäjän 5–1.

Tappio tietää sitä, että Valko-Venäjä on tappion päässä putoamisesta I divisioonaan. Putoajan tilalle ylimpään sarjaan nousee ensi vuodeksi Latvia.

Lohkojumboksi jäänyt Sveitsi oli kisojen suurimpia pettymyksiä, sillä se keräsi alkulohkon neljästä pelistään vain yhden pisteen ja hävisi Yhdysvalloille peräti 1–10. Valko-Venäjä puolestaan jäi omassa lohkossaan pisteittä.

Putoamiskarsintaottelussa Sveitsi pesi kasvonsa. Dmitri Buinitski vei Valko-Venäjän johtoon jo ajassa 1.59, mutta Noah Rod toi Sveitsin pian tasoihin. Toisessa erässä Sveitsi karkasi kahden maalin johtoon ja päätöserässä se kaunisteli voittolukemiaan.

Sveitsin pelaajista Timo Meier ja Denis Malgin ylsivät teholukemiin 1+2.

Putoamiskarsinnan toinen ottelu pelataan sunnuntaina ja kolmas tarvittaessa tiistaina. Kaksi voittoa riittää paikan säilyttämiseen, joten Sveitsi voi varmistaa paikkansa jo sunnuntaina.

Juttua on korjattu. Sveitsi ei varmistanut vielä paikkaansa, vaan karsinta jatkuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.