TPS yllätti HIFK:n

Eilinen voitto Porissa Ässistä siivitti jääkiekon SM-liigan TPS:n tänään hurjaan taisteluun myös kotikentällään ennakkosuosikki HIFK:ta vastaan. Palkkioksi tuli 3-2-voitto. TPS humahti saman tien sarjataulukossa ohi HIFK:n ja SaiPan kahdeksanneksi.

IFK tuntui olevan alussa lähes unessa. Toiseen erään helsinkiläiset tulivat hurjasti ja käänsivät TPS:n 1-0-johdon 2-1-johdokseen. Erän puolivälin jälkeen HIFK:lle tuli pari pahaa kiekonmenetystä. TPS:n Ryan Stone ja Tapio Laakso rankaisivat ja loppunumerot 3-2 olivat valmiit.

Kun Stone otti kolmannessa erässä polvitaklauksesta 5+20 minuutin rangaistuksen, HIFK myllytti hurjasti, mutta TPS ja erityisesti maalivahti Marek Schwartz pitivät pintansa.

- Joukkue näytti tahtonsa ja sitoutuneisuutensa, johon kaikki eivät viime viikkoina ole uskoneet. Tietysti jäähyjä tuli liikaa ja parantamisen varaa on pelissä, mutta joukkueelta kiitettävä suoritus, ylisti TPS- valmentaja Pekka Virta.

- Helpot virheet ja pelin liiallinen ailahteleminen kaatoivat meidät. Kaikki kunnia TPS:n kovalle puolustustaistelulle, HIFK:n valmentaja Petri Matikainen tuumi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.