Tapparan pää oli SaiPaa kylmempi

SM-liigan pudotuspeliviivan tuntumassa olevat joukkueet ottavat viivan tärkeydestä paineita. Tapparan pää oli kylmempi Lappeenrannassa, kun se otti 2-3 (1-1, 0-2, 1-0) -voiton viivan yläpuolelle tavoittelevasta SaiPasta.

Tappara nousi voitolla SaiPan kanssa tasapisteisiin ja sai hitusen enemmän energiaa seuraaviin otteluihin. Tapparan voiton takuupelaaja oli maalilla pelannut Juha Metsola, jolle merkittiin 54 torjuntaa. SaiPan Jere Myllyniemi torjui koko ottelussa yhtä paljon kuin Metsola toisessa erässä.

- Oli aikakin onnistua tärkeässä pelissä. Tämä antaa energiaa paljon seuraaviin otteluihin, sillä kyllä pudotuspeliviiva on tällä hetkellä se motiivi, iloitsi Tapparan jokaisessa maalissa mukana ollut Miikka Männikkö.

SaiPan energinen ja liikkuva alku päättyi Jarno Koskirannan maaliin. Tappara ei juurikaan vieraillut ensimmäiseen kymppiin SaiPan maalilla ja Kisapuiston tämän kauden ennätysyleisö (4 547) sai hurrata omilleen.

- Sitten sählättiin vaihdoissa ja tuli merkkausvirheitä, joista Tappara iski. Kolmannessa ei enää saatu sellaista liikettä päälle, sanoi SaiPan Ari-Pekka Selin.