Teemu Lepaus masensi KalPan jatkoaikamaalillaan

KalPa menetti kaksi tärkeää pistettä ajatellen jääkiekkoliigan pudotuspelipaikkaa. Kuopiolaiset johtivat perjantaista kotiotteluaan Tampereen Ilvestä vastaan 4–3 vielä kolme minuuttia ennen loppua.

Täysi pistepotti kuitenkin karkasi, sillä Ilves tasoitti ja vei pelin jatkoajalle. Ajassa 63:03 tamperelaiset aloittivat voitonjuhlansa, kun Teemu Lepaus karkasi läpiajoon ja viimeisteli loppulukemiksi 4–5 (2–2, 2–1, 0–1, 0–1).

KalPa teki pelin ensimmäisen maalin. Mikko Nuutinen pääsi laukomaan ylivoimamaalin, kun Jaakko Rissanen teki hänelle hienosti tilaa pitkällä poikittaissyötöllään. Nuutisen napakka laukaus yllätti Ilveksen maalivahdin Riku Heleniuksen, ja näin kuopiolaiset käyttivät hyväkseen ottelun ensimmäisen erikoistilanteensa.

Ilves tasoitti nopeasti, kun Nikolas Matinpalo sai kuopiolaismaalille hyvän syötön Joose Antoselta.

KalPa jatkoi vuorollaan värikkäästi alkaneen ottelun maalitalkoita. Aleksi Klemetti tavoitti syötöllään puolustaja Ryan Wilsonin, joka oli noussut tamperelaisten maalille. Wilson pisti kiekon varmasti maaliin: 2–1. Kolmeen maaliin tarvittiin vain 10:43.

Ilves ei kuitenkaan antanut periksi. Samuli Vainionpää pääsi tasoittamaan kaksi minuuttia ennen erän loppua numeroihin 2–2, jotka säilyivät ensimmäiselle erätauolle.

Maalivahtien torjunnat menivät tasoihin: Denis Golda torjui isäntien maalissa viidesti kuten Ilveksen Helenius.

Toisen erän aluksi Godla sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Sijaiskärsijäksi jäähypenkille joutunut Alexandre Texier joutui katselemaan sivusta, kun Eemeli Suomi täräytti tamperelaiset ylivoimamaalilla 2–3-johtonumeroihin.

KalPan päästyä ylivoimalle otti Texier ohjat haltuunsa kentällä. Hän luisteli miltei ympäri koko Ilveksen puolustuspään ja tavoitti syötöllään maalille nousseen puolustajan Ari Gröndahlille. Hän tasoitti 3–3:een, kun ottelu oli ehtinyt vanheta puoleen väliin.

Sitten oli kuopiolaisten voimahyökkääjä Ilkka Pikkaraisen vuoro. Saksan kakkosliigan pimennoista löytynyt Sonkajärven mies väänsi ruuhkakiekon maaliin, mutta Ilves haastoi osuman.

Pasilan videohuoneessa tulkittiin, että Pikkarainen sai pitää maalinsa, joka oli hänen ensimmäisensä Niiralassa KalPan paidassa.

Maali saatteli KalPan 4–3-johdossa kolmanteen erään.

Ilves jäi maalin häviölle, vaikka se laukoi aktiivisemmin isäntiään erässä, jossa Godlalla oli kahdeksan ja Heleniuksella vain kolme torjuntaa.

Viimeisessä erässä pisteistä taisteltiin hurjasti. KalPan Joni Ikonen sai ajassa 56:02 kaksiminuuttisen estämisestä. Ilves otti myös maalivahti Heleniuksen pois, ja kahden kenttäpelaajan ylivoimalla vieraat jauhoivat pelin tasoihin. Eemeli Suomi laukoi illan toisen maalinsa. Näin mentiin jatkoajalle, jonka pulestaan KalPa pääsi aloittamaan ylivoimalla.

Ilves kesti paineen ja Lepauksen läpiajo päätti ottelun.

 

KalPan kokoonpano

1. kenttä: Alexandre Texier – Jaakko Rissanen – Alexander Ruuttu; Ryan Wilson – Cade Fairchild.

2. kenttä: Tommi Jokinen – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä – Ari Gröndahl.

3. kenttä: Frank Gymer – Joni Ikonen – Ilkka Pikkarainen; Joona Riekkinen – Konsta Mäkinen.

4. kenttä: Aleksi Klemetti – Henri Knuutinen – Jyri Junnila ja 13. hyökkääjä: Toni Hyvärinen.

Maalissa aloitti Denis Godla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPan täydet pisteet vaihtuivat vain yhteen

Uusimmat

Jääkiekko

KalPa luottaa kiekollisen puolustajan roolin oman pelaajatuotannon kasvatille: "Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka miesten joukkueessa"

KalPa otti avausvoiton JYPistä: "Meillä oli selvä nouseva käyrä pelissä"

NHL-tähtien säihkettä nähdään ensi vuonna Kuopiossa

Naisten jääkiekkobuumi näkyy Kuopiossakin – KalPa on panostanut naisten tiimiinsä

Kärpät kylvetti KalPaa Iisalmessa – Rantaeskola teki kuopiolaisten ainoan osuman

KalPa valitsi kapteenit alkavalle kaudelle

KalPan uusi valmentaja Tommi Miettinen: "Mitään hidasta kiekottelua emme voi lähteä pelaamaan"

Stanley cup – Kaikki muu on toissijaista Jarmo Kekäläiselle: "Sen saavuttamalla ratkeaisi moni muukin asia"

IPK kokeilee useita pelaajia – Huttunen KalPan testissä

Toimitusjohtaja Toni Saksmanin työmäärä kevenee tulevalla kaudella – KalPa hankkii urheilutoimenjohtajan: "Tuntuu, että aika ei riitä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.