Teemu Selänne valittiin Hockey Hall of Fameen: "Suurin mahdollinen kunnianosoitus ja kruunu uralleni"

Teemu Selänteestä tulee marraskuussa Jari Kurrin jälkeen kautta aikojen toinen suomalainen, joka aateloidaan Toronton Hockey Hall of Fameen.

Jääkiekkoilun arvostetuimpaan kunniagalleriaan valittiin myös Selänteen monivuotinen tutkapari Paul Kariya, Mark Recchi ja Dave Andreychuk sekä naiskiekon legenda Danielle Goyette, Boston Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs ja valmentaja Clare Drake.

– Tämä on suurin mahdollinen kunnianosoitus, jonka jääkiekkoilija voi saada ja mahtava kruunu uralleni, Selänne sanoi STT:lle.

Selänne valittiin aiemmin tänä vuonna Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan. Toronton eli NHL:n Hockey Hall of Fameen on huomattavasti vaikeampi tulla valituksi.

Kurri aateloitiin 2001. Nykyään hän on mukana 18-henkisessä valintaraadissa, joka kokoontui ja julkisti tämän vuoden valinnat Torontossa maanantaina.

– Jari on ollut aina esikuvani. On mieletöntä ajatella, että olemme nyt samassa kunniagalleriassa, Selänne jatkaa.

Pelaaja voi päästä ehdolle Hockey Hall of Fameen kolme vuotta uransa päättymisen jälkeen. Päästäkseen jäseneksi ehdokkaan on saatava äänestyksessä vähintään 75 prosentin kannatus.

Hockey Hall of Fameen valitaan kunakin vuonna korkeintaan neljä miespelaajaa, yksi naispelaaja, kaksi toimitsijaa ja yksi päätuomari tai linjatuomari.

 

Selänne suursuosikki

 

Selänne oli selvästi suurin suosikki ehdokkaista. Silti entisen huippuhyökkääjän ja Hockey Hall of Famen puheenjohtajan Lanny McDonaldin puhelinsoitto sävähdytti kiekkolegendaa.

– Osasin toki odottaa sitä, mutta silti menin lähes sanattomaksi, kun Lanny soitti. Olen todella kiitollinen siitä, että tukenani on ollut koko urani ajan niin paljon minulle tärkeitä ihmisiä, kuten perheeni, pelikaverini ja ystäväni. Heille kaikille kuuluu osa tästä valinnasta, Selänne kehui.

– Lämpimät onnittelut myös Paulille, Markille ja Davelle sekä Daniellelle, Jeremylle ja Clarelle. Paulin kanssa pelasin urani parasta jääkiekkoa.

Hall of Fame -seremonia järjestetään Torontossa 13. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.