Tommi Miettinen haaveli valmentamisesta jo kauan ennen peliuran loppumista

Tommi Miettinen olisi varmasti hyvä vaihtoehto myös Iisalmen Peli-Karhujen ensi kauden päävalmentajaksi. Sitä vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole.

– Olen sitoutunut KalPaan. Valmennan ensi kaudella A-nuoria ja olen Raimo Helmisen apuna alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. On upeaa päästä työskentelemään nuorten maajoukkueessa ikäluokan maailman parhaiden parissa, Miettinen sanoo.

Miettinen valmensi viime kauden KalPan A-nuoret Suomen mestaruuteen ja tämäkin kausi sujui vahvasti siihen asti ennen kuin päävalmentaja siirtyi Iisalmeen. Kurssit kääntyivät molemmissa suunnissa. KalPan A-nuorten pistetahti romahti ja IPK kuntoutui voittoputkeen.

– A-nuorten pistetahdin hiipumiseen on vaikuttanut sekin, että pelaajia on ollut IPK:n mukana, Miettinen toteaa.

 

Kuopiolainen 43-vuotias valmentaja on joka tapauksessa antanut vahvoja näyttöjä osaamisestaan. Entinen maajoukkuepelaaja on polulla, jonka ajatuksena on kasvu KalPan päävalmentajaksi. Miettinen on varmasti ainakin tällä hetkellä ykkösehdokas korvaajaksi, jos Sami Kapanen jossain vaiheessa jää sivuun KalPan valmennuksesta.

– Ei minulla ole kiire, mutta en aio olla ikuisesti A-nuorten valmentaja. Tavoitteeni on valmentaa aikuisten ammattilaissarjoissa.

Valmentaminen alkoi kiinnostaa Miettistä jo pelaajauran aikana.

– Varmaan viimeiset 5–10 pelivuotta haaveilin jollakin tavalla valmentamisesta. Yhdessä vaiheessa oli toisenlainen asenne, mutta se ei kestänyt kauan.

Pelaajana Miettinen nousi aina maajoukkueeseen asti.

– Pelaamisesta sai hyvät lähdöt valmentamiseen, mutta on tässä ollut paljon opittavaa. Tämä on ihmissuhdetyötä, jossa täytyy olla rohkea. Pitää olla oma itsensä tai muuten syödään aika nopeasti housut nilkoissa, Miettinen tuumii.

Miettinen on kouluttanut itseään. Hänellä on viittä vaille valmiit paperit Vierumäeltä sekä huippuvalmentajan että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tommi Miettinen läksi pätkäpestillä Iisalmeen ja on nyt maan kuumimpia valmentajanimiä – "Olen rehellinen suomalainen mies – hyvässä ja pahassa"

Uusimmat

Jääkiekko

Eetu Luostarinen ja Erik Haula kaupattiin Florida Panthersiin

KalPa ja Kai Kantola allekirjoittivat jatkosopimuksen

KalPan naiset enää voiton päässä välieristä

Tommi Miettinen vakavana Lukko-pelin jälkeen: Löytyikö sieltä edes viittä pelaaja, jotka olivat sielläpäinkään Liigan vaatimassa tahdissa?

Lukko murskasi KalPan Raumalla

KalPan naisten pelätty ykkösketju teki tuhojaan – Ilves kaatui puolivälierien avauksessa

Maalitykki Janne Keränen lupasi, että parhaana iltanaan KalPa haastaa kenet tahansa

Samu Perhonen oli vireessä KalPan maalissa ja Janne Keränen hoiti osumillaan 4–3-voiton

KalPa-valmentaja Tommi Miettistä tyydytti kaikki muu paitsi tulos Tappara-tappiossa

KalPan hurja paine loppuhetkillä ei tuottanut tulosta – Tapparalle täpärä voitto

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.