Tommi Miettinen haaveli valmentamisesta jo kauan ennen peliuran loppumista

Tommi Miettinen olisi varmasti hyvä vaihtoehto myös Iisalmen Peli-Karhujen ensi kauden päävalmentajaksi. Sitä vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole.

– Olen sitoutunut KalPaan. Valmennan ensi kaudella A-nuoria ja olen Raimo Helmisen apuna alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. On upeaa päästä työskentelemään nuorten maajoukkueessa ikäluokan maailman parhaiden parissa, Miettinen sanoo.

Miettinen valmensi viime kauden KalPan A-nuoret Suomen mestaruuteen ja tämäkin kausi sujui vahvasti siihen asti ennen kuin päävalmentaja siirtyi Iisalmeen. Kurssit kääntyivät molemmissa suunnissa. KalPan A-nuorten pistetahti romahti ja IPK kuntoutui voittoputkeen.

– A-nuorten pistetahdin hiipumiseen on vaikuttanut sekin, että pelaajia on ollut IPK:n mukana, Miettinen toteaa.

 

Kuopiolainen 43-vuotias valmentaja on joka tapauksessa antanut vahvoja näyttöjä osaamisestaan. Entinen maajoukkuepelaaja on polulla, jonka ajatuksena on kasvu KalPan päävalmentajaksi. Miettinen on varmasti ainakin tällä hetkellä ykkösehdokas korvaajaksi, jos Sami Kapanen jossain vaiheessa jää sivuun KalPan valmennuksesta.

– Ei minulla ole kiire, mutta en aio olla ikuisesti A-nuorten valmentaja. Tavoitteeni on valmentaa aikuisten ammattilaissarjoissa.

Valmentaminen alkoi kiinnostaa Miettistä jo pelaajauran aikana.

– Varmaan viimeiset 5–10 pelivuotta haaveilin jollakin tavalla valmentamisesta. Yhdessä vaiheessa oli toisenlainen asenne, mutta se ei kestänyt kauan.

Pelaajana Miettinen nousi aina maajoukkueeseen asti.

– Pelaamisesta sai hyvät lähdöt valmentamiseen, mutta on tässä ollut paljon opittavaa. Tämä on ihmissuhdetyötä, jossa täytyy olla rohkea. Pitää olla oma itsensä tai muuten syödään aika nopeasti housut nilkoissa, Miettinen tuumii.

Miettinen on kouluttanut itseään. Hänellä on viittä vaille valmiit paperit Vierumäeltä sekä huippuvalmentajan että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tommi Miettinen läksi pätkäpestillä Iisalmeen ja on nyt maan kuumimpia valmentajanimiä – "Olen rehellinen suomalainen mies – hyvässä ja pahassa"

Uusimmat

Jääkiekko

KalPa luottaa kiekollisen puolustajan roolin oman pelaajatuotannon kasvatille: "Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka miesten joukkueessa"

KalPa otti avausvoiton JYPistä: "Meillä oli selvä nouseva käyrä pelissä"

NHL-tähtien säihkettä nähdään ensi vuonna Kuopiossa

Naisten jääkiekkobuumi näkyy Kuopiossakin – KalPa on panostanut naisten tiimiinsä

Kärpät kylvetti KalPaa Iisalmessa – Rantaeskola teki kuopiolaisten ainoan osuman

KalPa valitsi kapteenit alkavalle kaudelle

KalPan uusi valmentaja Tommi Miettinen: "Mitään hidasta kiekottelua emme voi lähteä pelaamaan"

Stanley cup – Kaikki muu on toissijaista Jarmo Kekäläiselle: "Sen saavuttamalla ratkeaisi moni muukin asia"

IPK kokeilee useita pelaajia – Huttunen KalPan testissä

Toimitusjohtaja Toni Saksmanin työmäärä kevenee tulevalla kaudella – KalPa hankkii urheilutoimenjohtajan: "Tuntuu, että aika ei riitä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.