Seura hehkuttaa Kasperi Kapasta: "Erittäin räjähtävä, todella taitava ja tekee rajusti töitä"

Heinäkuun alkajaisiksi Pittsburgh Penguinsista Toronto Maple Leafsiin kaupattu Kasperi Kapanen oli kiekkohullun kaupungin lehtien jääkiekkosivustojen ykkösuutinen, kun uuteen NHL-kauteen valmistautuminen käynnistyi tulokasleirillä tiistaina.

Kapasen haastattelut julkaistiin näyttävästi Toronton suurimpien lehtien Sunin ja Starin sivuilla.

– Aluksi siirto yllätti, mutta NHL on isoa bisnestä ja tällaisia asioita tapahtuu. Nyt olen innoissani, että olen täällä ja keskityn täysillä onnistumiseen leirillä, Kapanen totesi The Starissa.

KalPan kasvatti on Pittsburghin ensimmäisen kierroksen varaus (23:s) viime kesältä ja odotukset Torontossakin ovat kovat.

– Näimme hänet tulokasturnauksessa, nuorten MM-kisoissa ja Wilkes-Barressa. Olemme nähneet hänen pelaamistaan paljon. Hän on kuusi jalkaa pitkä ja saa koko ajan lisää massaa. Hän on erittäin räjähtävä, todella taitava ja tekee rajusti töitä molemmissa päissä kenttää, Maple Leafsin apulais-GM Kyle Dubas kehuu.

Kapanen matkasi Torontoon osana kuuden pelaajan kauppaa. Pittsburgh sai vastineeksi muun muassa 668 runkosarjaottelussa 520 (247+273) tehopistettä kirjauttaneen Phil Kesselin.

– Niin kuin sanoin jo viime viikolla, emme olisi tehneet Kessel-kauppaa, ellemme olisi saaneet Kapasta. Olemme todella innoissamme, Dubas korosti.

Myös Kapaselta kysyttiin mielipidettä Kessel-kaupasta.

– Kessel on Kessel ja Kapanen on Kapanen. Olemme kaksi eri pelaajaa. Yritän olla niin hyvä kuin suinkin ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo. Luulen, että seuralla on isoja toiveita suhteeni ja minulla on korkeat odotukset itseäni kohtaan, kahden viikon kuluttua 19-vuotta täyttävä Kapanen korosti.

Toronton viime kaudet NHL:ssä ovat olleet vaikeita. Peräti 13 Stanley cupia historiassaan voittaneen seuran edellisestä mestaruusvuodesta on jo 48 vuotta ja divisioonan ykkönenkin Maple Leafs on ollut viimeksi 15 vuotta sitten.

– En ole koskaan ollut seuran suuri fani, vaikka organisaatio onkin yksi NHL:n hienoimmista. Olen seurannut enemmän isäni seuroja Carolinaa ja Philadelphiaa ja muita itärannikon joukkueita, Kapanen totesi seuransa verkkosivujen videohaastattelussa.

Kun menestystä ei ole tullut, alkoi Maple Leafsin rakennustyö ikään kuin alusta. Valmentajaksi pestattiin Detroitin Stanley cup -voittoon ja Kanadan niin maailmanmestariksi kuin olympiavoittajaksikin vienyt Mike Babcock. Samalla alkoi nuorennusleikkaus, jossa Kapasella ja seuran viime vuosien avauskierroksen varauksilla Frederik Gauthierilla, William Nylanderilla ja Mitch Marnerilla on suuri rooli. Heidän odotetaan olevan muutaman vuoden päästä joukkueen johtavia pelaajia.

– Kokelaissamme on joukko huippulahjakkaita laitahyökkääjiä, mutta tiedämme, että meidän pitää parantaa myös puolustustamme, Kyle Dubas korostaa.

– Kärsivällisyys on avaintekijä. Emme nosta nuoria pelaajiamme ylös, elleivät he ole valmiita pysymään siellä koko ajan. Emme halua heidän kulkevan edestakaisin Leafsin ja Marliesin (Leafsin AHL-farmijoukkue) välillä, apulais-GM Dubas jatkaa.

Jo 16-vuotiaana KalPan edustusjoukkueessa debytoinut Kapanen ehti pelata Liigassa 101 runkosarjaottelua (22+17=39) ja kymmenen pudotuspeliä (0+6=6). Nyt nuorukaisella on vain yksi tavoite 57 kehityspelaajan joukossa.

– Jokainen haluaa olla paras. Olen täällä päästäkseni pelaamaan. Tiedän, että saan mahdollisuuden ja teen rajusti töitä ottaakseni paikkani.

Vaikka nuorten pelaajien keskuudessa on kova kilpailu tulevaisuuden työpaikoista, on leirillä toinenkin tärkeä puoli.

– Olemme kaikki innoissamme ja on hienoa päästä tutustumaan muihin pelaajin. On hyvä, että täällä on muutamia tuttuja kasvoja. Toivottavasti pääsen pelaamaan esimerkiksi Willyn (ruotsalainen William Nylander) kanssa yhdessä, Kapanen suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.