Tuomas Kiiskinen päätyi käsi kipsissä New Yorkiin

New Yorkin Times Square ei ole ensimmäinen paikka, jossa kuvittelisi tapaavansa KHL-jääkiekkoilijan pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Ukrainalaista Donbass Donetskia edustavan KalPa-kasvatti Tuomas Kiiskisen ja hänen avovaimonsa Heidi Räsäsen kymmenpäiväinen loma Isoon omenaan osuu kuitenkin niin sopivasti kohdalle, että kuopiolaisten kuulumiset voi päivittää kaukana kotoa.

–Kävin kauden jälkeen ranneleikkauksessa.

– Kun käsi on kipsissä, eikä saa hikoilla, mietimme, missä olisi niin paljon nähtävää, että reilu viikko menisi mukavasti, New York tuntui sopivalle, Kiiskinen perustelee lomapaikan valintaa.

Siilinjärven Vuorelassa varttuneen kiekkoilijan ensimmäinen kausi poissa kotoa, Itä-Euroopan KHL-liigassa, sujui vaihtelevasti.

–Heti kauden jälkeen päällimmäisenä oli pettymys, kun jäimme niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, KHL-tulokaskaudellaan 50 ottelussa tehot 8+13 tehnyt Kiiskinen kertaa.

Peliminuutteja kertyi 15.30 ottelua kohden.

–Ranteeni hajosi jo kauteen valmistavalla leirillä. Nyt se on kaksi kuukautta kipsissä ja taukoa täysipainoisesta treenaamisesta voi tulla kolme kuukautta, 26-vuotias Kiiskinen jatkaa.

 

Tuomas Kiiskisen haastattelu kokonaisuudessaan tiistain Savon Sanomissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.