Valmentajavaihdos on piristänyt Iisalmessa

Ensimmäistä Mestis-kauttaan pelaavan Iisalmen Peli-Karhujen päätös vaihtaa päävalmentajaa tammikuun puolivälissä, on puhtaasti tilastoja vertaamalla kannattanut.

IPK:n toiseksi korkeimmalle sarjatasolle nostanut Jukka Niiranen ehti valmentaa joukkuetta tällä kaudella 35 ottelua. Niistä kertyi 12 voittoa ja yhteensä 37 pistettä eli ottelukohtainen pistekeskiarvo on 1,06.

Niirasen korvanneen Janne Sinkkosen saldo 12 ottelusta on kuusi voittoa ja 19 pistettä, joten keskiarvo on 1,58. Sinkkosen valmennusjakson ottelukohtaisella keskiarvolla Peli-Karhut olisi kasannut Mestiksessä koko kauden aikana 74 pistettä eli joukkue jakaisi kolmatta sijaa Hermeksen ja Kiekko-Vantaan kanssa.

Vertailuja tehtäessä on kuitenkin huomattava, että IPK on vahvistanut joukkuettaan kauden kuluessa, eikä 12 ottelun vertaaminen 35:een ole tilastollisesti reilua.

IPK:lla on runkosarjaa jäljellä enää kolme ottelua. Kotipelit sarjakärki SaPKoa (la 4.3.) ja tällä hetkellä jumbona olevaa Rovaniemen Kiekkoa vastaan (la 11.3.) sekä vierailu Kokkolaan Hermeksen kotihalliin (pe 10.3.).

Iisalmelaisten ero viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevaan Kajaanin Hokkiin on viisi pistettä. Hokilla otteluita on jäljellä yksi Peli-Karhuja enemmän. Lisäksi kolme pistettä IPK:n edellä olevalla JYP-Akatemialla on jäljellä kaksi peliä iisalmelaisia enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.