Varausvuorojen arvonta povaa Lainetta Selänteen jalanjäljille

Toronto pääsee valitsemaan ensimmäisenä jääkiekon NHL-joukkueena pelaajan riveihinsä juhannuksen varaustilaisuudessa, kertoo liiga nettisivuillaan.

Toronto oli onnekkain liigan varausnumeroarvonnassa. Kanadalaisjoukkueen povataan käyttävän varauksensa yhdysvaltalaishyökkääjä Auston Matthewsiin, joka pelaa Sveitsin pääsarjassa Zürichissä.

Matthews olisi draftin ensimmäinen ykkösenä varattava amerikkalaispelaaja sitten Patrick Kanen ja vuoden 2007.

Varausvuorojen arvonta povaa Patrik Lainetta Winnipegiin, joka pääsee valitsemaan kakkosena. Jos Laine päätyy Winnipegiin, hänellä on vahva malli suomalaistulokkaasta. Teemu Selänne teki Winnipegissä 1992–93 NHL-debyyttikaudellaan tulokkaiden piste-ennätyksen 132 pistettä (76 maalia, 56 syöttöä).

Winnipegillä tarkka seuranta

Laineen ja Jesse Puljujärven uskotaan yleisesti olevan ensimmäisinä varattavien pelaajien joukossa. Laine juhli talvella kotikisoissa 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta ja nousi ratkaisupelaajaksi, kun Tappara ylsi Suomen mestariksi. Laine valittiin Liigan pudotuspelien parhaaksi.

Winnipegin toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoff kertoi Jetsin nettisivuilla seuranneensa Matthewsin, Laineen ja Puljujärven otteita 20-vuotiaiden MM-kisoissa Helsingissä.

– Kun tulee 18-vuotiaana 20-vuotiaiden kisoihin ja pystyy sellaiseen panokseen, johon he kaikki pystyivät, onhan se ennenkuulumatonta, Cheveldayoff sanoi.

Vasta 17-vuotias Puljujärvi voitti nuorten ikäluokissa kaksi MM-kultaa, sillä hän oli mukana myös huhtikuisessa Pikkuleijonien mestarijoukkueessa.

Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen iloitsi seuran kolmossijasta varaustilaisuudessa, mutta ei paljastanut suunnitelmiaan.

– Media vaatii top kolme sitä ja top kolme tätä. Kaikki ajattelevat eri tavalla. Me rakennamme oman listamme, Kekäläinen sanoi Blue Jacketsin nettisivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.