Venäjä tasoitti viime hetkillä, MM-finaali venyi jatkoerään

Jääkiekon nuorten MM-loppuottelu Suomen ja Venäjän välillä on tasan 3–3, ja seuraa jatkoerä. Venäjä tasoitti pelin Andrei Svetlakovin ohjauksella vain kuusi sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä. Venäjä pelasi ilman maalivahtia.

Suomi oli kiinni historiansa neljännessä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudessa, kun Mikko Rantanen iski ylivoimalla 3–2-johtomaalin runsaat kaksi minuuttia ennen loppua. Jälkitilanteessa Venäjän kapteeni Vladislav Kamenev hermostui ja otti itselleen 10+20 minuuttia eli suihkukomennuksen.

Venäjä johti ottelua ennen päätöserää Kamenevin avauserän maalilla. Suomi tasoitti 1–1:een, kun kolmatta erää oli pelattu vain 24 sekuntia. Maalin viimeisteli Patrik Laine, jolle osuma on seitsemäs turnauksessa. Syötöt Laineen maaliin kirjattiin Sebastian Aholle ja kisojen pistekuningas Jesse Puljujärvelle.

Venäjä otti jälleen johdon vain minuutti ja 17 sekuntia myöhemmin Svetlakovin maalilla. Aho tasoitti sitten 2–2:een Puljujärven ja Laineen esityöstä, ja Rantasen maalin järjestivät ajassa 57.51 Vili Saarijärvi ja Antti Kalapudas.

Ottelussa pelataan seuraavaksi 20 minuutin jatkoerä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nuorten leijonien peliä seurataan Kuopiossa todella jännittyneinä

USA musersi Ruotsin pronssiottelussa

Putinin ja Niinistön puhelinkeskustelussa puitiin MM-finaalia

Kuopiossa järjestetään MM-mitalijuhlat nuorille leijonille

Olli Jokinen sukelsi lavalta yleisöön

"Ei sitä pidättelee pirukaan, jos saa kiekon"