Voitto Suomesta antoi Tanskalle itseluottamusta – "Voimme toistaa saman täällä"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannattaa tämän illan MM-ottelussa Kosicessa Tanskaa vastaan pitää silmällä numeroa 89. Syntymävuoden mukaan pelinumeron paitansa selkämykseen saanut Mikkel Bödker on aiheuttanut Leijonille harmia ennenkin.

Hän teki vuosi sitten Herningissä Tanskan MM-kotikisoissa syöttäjän hattutempun eli pohjusti syötöillään kaikki joukkueensa kolme maalia, kun isäntämaa kukisti Suomen 3–2.

–  Se oli kotikisoissamme iso juttu, lyödä Suomi. Se antoi meille itseluottamusta niin paljon, että voimme toistaa saman täällä, Ottawassa viime kauden pelannut lähes 700 runkosarjaottelun NHL-konkari sanoo.

Tanskan Rödovrestä aikoinaan lähtenyt Bödker on pelannut kotimaansa liigassa viimeksi kaudella 2004–05. Viime kevään kotiturnaus oli vuodesta 2008 NHL:ssä pelanneelle ykköskierroksen varaukselle ikimuistoinen kokemus.

–  Tanska järjesti hyvät MM-kisat. Se lisäsi mielenkiintoa jääkiekkoa kohtaan ja houkutteli lajin pariin lisää nuoria, Bödker kertoo.

A-sarjassa 17. kausi peräkkäin

Tanska on 2000-luvulla vakiinnuttanut paikkansa jääkiekkomaana. Se on pelannut MM-kisojen A-sarjassa Suomen-turnauksesta 2003 lähtien.

–  Olen ollut Tanskasta pois 13 vuotta, ja sinä aikana maan kiekkoilu on mennyt eteenpäin. Meillä on hyvät kannattajat, jotka seuraavat meitä, isoveljensä Mads Bödkerin esimerkistä jääkiekon valinnut Mikkel Bödker kehuu.

Kolmisen vuotta sitten lopettanut Mads pelasi suurimman osan huippu-urastaan Ruotsin liigassa, jossa myös Mikkel aloitti ulkomaiden kierroksensa. Mikkel Bödkerillä on kokemusta myös Suomen SM-liigasta NHL:n työsulkukaudelta 2012–13, Rauman Lukosta.

–  Se on hyvä sarja. Erityisen mukavaa oli, että Lukossa pelasi samaan aikaan toinen tanskalainen, maalivahti Simon Nielsen. Raumalaiset tuntuivat rakastavan Lukkoa ja jääkiekkoa yleensä, Bödker muistelee.

Suomelle kehuja

Suomen MM-joukkuetta Bödker pitää laadukkaana, jos kohta arvoituksellisenakin.

–  Suomi on täynnä nuoria pelaajia, joiden suhteen pitää olla varuillaan.

Leijonissa on MM-kokemusta Tanskaa huomattavasti vähemmän, mutta se ei tanskalaisia hämää.

–  On puhuttu, ettei Suomella ole täällä NHL-pelaajia mukana. Ei tarvitse kuitenkaan kuin katsoa tuloksia ja sarjataulukkoa, niin huomaa, kuinka hyvä joukkue Suomella MM-kisoissa on, Jokereissa syksyllä kolmannen KHL-kautensa aloittava hyökkääjä Nicklas Jensen huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Voitto Suomesta antoi Tanskalle itseluottamusta – "Voimme toistaa saman täällä"