Voutilainen yhä sivussa KalPan kokoonpanosta

Ruotsin Elitserienin HV 71: n riveistä kasvattajaseuraansa KalPaan palannut hyökkääjä Jukka Voutilainen ei noussut koneeseen, kun kuopiolaisjoukkue suuntasi torstaina kohti Keski-Eurooppaa.

KalPa kohtaa European Trophyn alkulohkon merkeissä perjantaina Vienna Capitalsin ja sunnuntaina Slovan Bratislavan.

Sitkeää kuumesairautta potenut Voutilainen, 32, ei ole pystynyt pelaamaan vielä ainoatakaan harjoituspeliä.

–Toipumisessa tuli alkuviikosta vähän takapakkia, mutta nyt mies on menossa taas parempaan suuntaan. Kyllä hän vielä jonkun harjoituspelin ennen liigakauden alkua pystyy pelaamaan, uskoo KalPa-luotsi Tuomas Tuokkola.

Kuopiolaisilla on tällä erää niin laaja sopimuspelaajien joukko, että Tuokkola pystyy kierrättämään pelaajia. Perjantai-iltana rotaatio heittää lepovuoroon muun muassa profiilihyökkääjät Matti Kuparisen ja Sakari Salmisen.

– Nyt haetaan oikeita koostumuksia ja kaikille pitää antaa näyttöpaikka. Tässä vaiheessa pitää katsoa myös tulosten taakse, mutta totta kai lähdemme voittamaan jokaista peliä, painottaa Tuokkola.

– Keski-Euroopan matka kiinteytti joukkuetta hienosti vuosi sitten ja samaa haetaan nytkin.

Voutilaisen ohella Keski-Euroopan keikaus jää nyt väliin myös maalivahti Mikko Koskiselta, joka parantelee leikattua kättään. Laitahyökkääjä Ossi Saarinen palaa sen sijaan perjantaina sairastuvalta tositoimiin.

KalPa avasi European Trophyn viime viikonvaihteessa kotonaan kahdella tappiolla. Sparta Praha kyykytti Niiralan montun isäntiä 1–5. Pirati Chomutov kukisti kuopiolaiset voittomaalikisassa.

Vienna Capitals hävisi avauspelinsä Slovan Bratislavalle 2–1. Ruotsin kiertueella HV 71 vei wieniläisiä 3–1. Linköping taipui puolestaan Capitalsille voittomaalikisassa. Bratislava on hävinnyt voitokkaan avauspelinsä jälkee kolme ottelua putkeen: Sparta Prahalle kotonaan 3–5 sekä Ruotsin kiertueella Linköpingille 3–1 ja HV 71:lle 2–0.

UPC Vienna Capitals–KalPa, jääkiekon European Trophyn alkulohkopeli Wienissä perjantaina klo 20.15 Suomen aikaa. HC Slovan Bratislava–KalPa Bratislavassa sunnuntaina klo 19 Suomen aikaa.

KalPan Kentälliset

Maalissa Henri Kiviaho, varalla Juha Toivonen.

Toni Kallela–Jaakko Rissanen–Artturi Lehkonen; Jussi Timonen–Marko Kauppinen.

Sami Kapanen–Antti Kerälä–Kalle Kerman; Adam Masuhr–Antti Halonen.

Janne Kolehmainen–Tommi Miettinen–Jukka Hentunen; Simo-Pekka Riikola–Pauli Levokari.

Jyri Junnila–Joonas Riekkinen–Ossi Saarinen; Mikko Kukkonen–Miika Koivisto.