Yetman iski Ässille voiton jatkoajalla

Ässät hävisi viime kaudella kaikki jääkiekon SM-liigan ottelunsa Tapparalle, mutta tänään kävi toisin. Ässät tosin menetti kotihallissaan 3-1-johtonsa, mutta jatkoajalla Patrick Yetman ratkaisi 4-3-porilaisvoiton osin onnekkaastikin.

- Tavoite oli pistää Tappara koville heti alusta alkaen. Voitto maistuu makealta, sanoi Ässien valmentaja Pekka Rautakallio.

Tapparan valmentaja Sami Hirvonen antoi ottelun tasosta hyvän arvosanan, mutta ei ollut tyytyväinen Porin hallin jäähän. Ennen liigapeliä Isonmäen jäällä pelattiin kaksi ottelua, mikä rokotti jään tasoa.

Ässistä Aki Uusikartanon johtama ketju teki avausmaalin, mutta ei muuten ollut parhaimmillaan. Matti Kuparisen johtama ketju oli oivassa vireessä, ja etenkin kaksi maalia viimeistellyt Yetman oli tehokas. Puolustajista Ville Uusitalo oli ykkönen, ja maalivahti Eero Kilpeläinen oli jälleen vakuuttava.

Tapparan maalivahti Jani Nieminen oli mies paikallaan neljästä takaiskumaalista huolimatta. Tamperelaisten puolustajista Timo Koskela oli tehokas, hyökkääjistä Shayne Toporowski osoitti olevansa edelleen taitava pelaaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.