Yle: Olli Jokinen perustaa huippujääkiekkoakatemian Floridaan

Kuopiolaislähtöinen jääkiekkoilija Olli Jokinen on perustamassa kolmen entisen NHL-pelaajan kanssa Floridaan jääkiekkoakatemiaa. Mukana hankkeessa Jokisen lisäksi ovat Petr Sykora, Tomas Vokoun ja Radek Dvorak. Asiasta uutisoi Yle.

Akatemian on määrä käynnistyä jo tänä vuonna. Ylen mukaan se muuttaa alueen jääkiekkotoiminnan täysin.

– Tämä on iso juttu. Akatemian teema on, että koulu pitää hoitaa hyvin ja sivussa tulee lätkä. Haluamme tarjota opiskelun ja jääkiekon yhdistämisen mahdollisuuden. NHL:ää ei voida kaikille luvata, mutta voidaan luvata, että käyt lukion loppuun ja jatkat siitä yliopistoon, Jokinen kertoo Ylelle.

Toiminta käynnistyy 8–10 vuoden iässä.

– Lähdemme pienellä liikkeelle. Sykora aloittaa pienten kanssa ja seuraavalla kaudella tulee ensimmäinen U16-joukkue. Joukkueita on tarkoitus lisätä vuosittain, hän jatkaa.

Suunnitelmissa U16-vuotiaiden valmennuksesta vastaavat Jokinen ja entinen huippuvahti Vokoun.

– Nuorten ei tarvitse miettiä mitään muuta kuin, että monelta menevät nukkumaan. Siinä paketissa tulee jäät, oheiset, ruoat, hieronnat, ihan kaikki. Tällaista on jääkiekossa aika vähän. Esimerkiksi Gary Roberts ei tarjoa jäitä. Me halutaan tarjota kaikki yhdellä iskulla, Jokinen kertoo Ylelle.

Uudessa akatemiassa nähdään todennäköisesti myös eurooppalaista väriä.

– Suomalaisen organisaation kautta tänne tulee vaihtoon joka vuosi 80 pelaajaa. Tätä kautta saamme myös suomalaisia ja eurooppalaisia tänne, Jokinen luotaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.