Bayern on mahdottoman tehtävän edessä

Kolmen maalin tappioasema Barcelonaa vastaan on mahdottomalta vaikuttava tehtävä. Tiistain toisessa välieräottelussa Bayern Münchenillä on kotikentällään 90 minuuttia aikaa ajaa ero kiinni, kun jalkapalloilun Mestarien liigan toinen loppuottelija ratkaistaan Münchenissä.

Saksan ylpeyden tilanne näytti ottelun aattona vaikealta. Bayern on hävinnyt neljä viime otteluaan, ja lauantaina joukkue otti takkiin kotikentällään Augsburgilta. Bayernin loukkaantumislista on yhä pitkä, eivätkä David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribery ja Holger Badstuber ole kokoonpanossa vielä tiistainakaan.

- Jos keskitymme vain maalien tekemiseen, häviämme todennäköisesti samalla tavalla kuin viime vuonna Realille välierissä. Meidän täytyy pysyä rauhallisina, hallita omaa peliämme ja katsoa mitä saamme siitä irti, Bayernin valmentaja Pep Guardiola ennakoi.

Ensimmäisen välieräpelin tappion jälkeen Guardiola on saanut korvilleen runsaasti julkista kritiikkiä. Bayernin kunniapuheenjohtaja Franz Beckenbauer arvosteli julkisesti Guardiolan yritystä sumputtaa keskikentän vasen puoli vähentämällä yksi mies puolustuslinjasta, jotta Lionel Messi pysyisi kurissa. Guardiola siirtyi takaisin neljän miehen puolustuslinjaan jo ensimmäisen ottelun avausjaksolla.

- Ihmettelin kolmen miehen puolustuslinjaa. Pidin sitä erittäin vaarallisena, Beckenbauer sanoi ja arvosteli myös Mario Götzeä.

- Götze on suurenmoinen lahjakkuus, mutta ajoittain hän vaikuttaa minusta junioripelaajalta, joka menettää helposti pallon, Beckenbauer sanoi.

Jos Bayernin viime ottelut ovat olleet täynnä vaikeuksia, Barcelona taas on porskuttanut Espanjan liigan kärjessä. Joukkueen puolustus on tehnyt seuraennätyksen pitämällä oman maalin puhtaana seitsemän ottelun ajan. Hyökkäyspäässä Barcelona on samassa ajassa tehtaillut 25 osumaa Lionel Messin, Neymarin ja Luis Suarezin pelattua tehokkaasti.

- Meillä on pelisuunnitelma ja toteutamme sitä erinomaisesti. Idea on alusta alkaen tuottaa vaikeuksia vastustajalle. Kun moni uskoo, että olisi parempi juosta taaksepäin, me juoksemme eteenpäin, Barcelonan valmentaja Luis Enrique sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Guardiola kiistää City-siirron