Englannissa huonosti käyttäytyvät valmentajat katselevat ensi kaudella kortteja

Huonosti käyttäytyvät jalkapallovalmentajatkin voivat ensi kaudella katsella keltaista ja jopa punaista korttia Englannissa, kertoo Daily Mail. 
Tarkoituksena on siistiä valmentajien käytöstä.

Uudistus on käytössä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Englannin mestaruussarjassa sekä sitä seuraavalla kolmella alemmalla sarjatasolla. Uudistus on mahdollisesti käytössä myös FA Cupissa. 

Keltainen kortti vesipullon potkaisemisesta, punainen sylkemisestä

Daily Mailin mukaan valmentaja saa keltaisen kortin esimerkiksi vesipullon potkaisemisesta tai heittämisestä sekä tuomarille sarkastisesti taputtamisesta. Myös pelin alun viivyttäminen, tietoinen toisen joukkueen tekniselle alueelle astuminen sekä VAR-tarkistusta vaativa ele tuovat keltaisen kortin.

Nykysääntöjen mukaan tuomari voi vastaavissa tilanteissa ainoastaan huomauttaa asiasta sanallisesti. Katsomoon valmentaja joutuu ainoastaan vakavimmista rikkeistä.

Aivan kuten pelaajillakin, jos valmentaja saa kaksi keltaista korttia, hänellä näytetään punaista korttia ja hän joutuu seuraamaan loppupelin katsomosta. Valmentaja voidaan sulkea myös tulevista otteluista.

Suoran punaisen kortin valmentajat saavat esimerkiksi väkivaltaisesta käytöksestä, halventavasta kielenkäytöstä tai sylkemisestä toista henkilöä päin, lehti kertoo.

Uudistus on osa International Football Association Boardin eli jalkapallon säännöistä päättävän kansainvälisen elimen kokeilua. Sitä on kokeiltu esimerkiksi Australiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.