FC Lahden Siskovski esti Hongan voiton

Jalkapalloliigan nousijan Hongan oli tyytyminen pistejakoon ensimmäisessä kotipelissään 0–0-tuloksella FC Lahden kanssa. Espoolaiset olivat 2 100 katsojan edessä huomattavasti vieraita lähempänä voittoa maalipaikkojen ja missatun rangaistuspotkun takia.

– Sanoin kopissa, että nyt on kaksi tasapeliä ja jos haluamme voittaa tässä liigassa, niin pitää vähän parantaa, Hongan valmentaja Vesa Vasara kertoi.

Taukovihellyksen molemmin puolin espoolaisilla avautui paikka viimeistelyyn, mutta ensin b tuhri loistotilanteen tolppakudiksi ja toisen jakson kärkeen kapteeni Tommi Saarinen puski avopaikasta kulman jälkitilanteen ohi maalin.

Vielä viimeisellä kymmenminuuttisella Honka urakoi useita tontteja FC Lahden maalivahdin Damjam Siskovskin yllättämiseksi. Isäntien Antti Mäkijärvi haki boksissa ratkaisua peräkkäin kahdesti, ja heti perään Nemanja Obradovicia rikottiin rankkarin arvoisesti. Youness Rahimin laukaukseen täplältä venyi kuitenkin pisteen arvoiseen pelastukseen Siskovski.

– Kohtuullinen esitys, kun olimme ensimmäistä kertaa nurmella. Rankkarissa hieno torjunta, FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia kiteytti.

KuPSin Ilves-kirous jatkuu edelleen