Guardiola uskoo Agüeron rikkovan pian Cityn ikivanhan maaliennätyksen – "Hän on legenda"

Jalkapallon Englannin Valioliigaa johtavan Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haluaa seuran juhlistavan kunnolla sitä, kun argentiinalaisesta Sergio Agüerosta tulee Cityn historian paras maalintekijä. Agüero nousi eilen kahden maalin päähän seuraennätyksestä.

Agüero iski hattutempun, kun City löylytti Watfordin vieraissa 6–0 Valioliigan ottelussa, ja kasvatti maalimääränsä 175:een. Seuraennätystä pitää hallussaan Eric Brook, joka iski 1920- ja 1930-luvuilla yhteensä 177 maalia Cityn paidassa.

Guardiola uskoo, että ennätyksen rikkoutuminen on enää ajan kysymys.

– Sergio tarvitsee nyt kolme maalia lyödäkseen ennätyksen. Se tapahtuu pian. Toivottavasti voimme juhlistaa sitä kunnolla, koska hän on legenda ja iso osa seuran historiaa, espanjalaisvalmentaja sanoi.

Guardiola kehui myös Agüeron luonnetta. Hän oli tehnyt lauantain Watford-ottelussa jo kolme maalia, kun Citylle vihellettiin ottelun lopulla pilkku.

Guardiola määräsi Agüeron vetäjäksi, mutta argentiinalainen halusi, että rangaistuspotkun aikaansaanut Raheem Sterling saa laukoa sen.

– Sergio näytti jälleen, että hän on hyvä jätkä. Haluan että vakituinen pilkkujen vetäjä laukoo ne, mutta ymmärrän että Raheem loi sen pilkun ja minun siunauksellani Sergio antoi sen hänelle. Peli oli jo 5–0, Guardiola sanoi.

Agüero, 29, on pelannut Manchester Cityssä vuodesta 2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.