HJK:n ja Hongan puntit taas sekä vielä tasan

Mestaruutensa jo varmistaneen HJK:n oli pyhänä tyytyminen pistejakoon, kun putoamista vastaan taistellut Honka punnersi tasatulokseen 1-1 (1-0). Kauden kolmannen kohtaamisen oli ratkaista ex-Honka Demba Savage kauden 11:nnellä Klubi-maalillaan, mutta Antti Mäkijärven vapaapotkuosuma loppuvihellyksen edellä tuotti vieraille tärkeän pisteen.

- Vähintään pistettä haettiin. Tuntui siltä, että olisi voitettu mestaruus. Tosi tyytyväinen, kun vielä KuPS meni voittamaan TPS:n, Hongan valmentajista Boris Wistuba iloitsi.

HJK ja Honka ovat taistelleet kovin tasavahvasti pisteistä koko yhteisen liigahistoriansa ajan. Yhdeksän vuoden aikana molemmat ovat summanneet seitsemän voittoa, ja nyt tahkottiin kahdeksas tasatulos. Ensi kaudella paikalliskohtaamisiin tulee uusi vivahde, sillä HIFK:n sarjanousu sai sinettinsä Ykkösen voiton myötä.

- Erittäin positiivista. Kuuluu ehdottomasti Stadin ja koko sarjankin väriläiskiin, Hongan Wistuba kertoi.

Hongan talouskurimus on jatkunut pitkään, mutta urheilullisesti sen näytöt ovat vahvat. HJK:ssa pelaajauransa luonut ja Honkaa menestyksellä 2005-13 valmentanut Klubin nykyinen käskijä Mika Lehkosuo hakee Helsingin Sanomien mukaan entiseltä espoolaiselta työnantajaltaan noin 200 000 euron korvauksia.

Lehkosuo oli nostamassa Honkaa liigaan 2005, liigassa hän johdatti sen jopa kolme kertaa kakkoseksi ja neljästi neljänneksi. Kruunuksi Hongan valmentajana tuli Suomen cupin voitto 2012.

Myös Lehkosuo toivotti HIFK:n lämpimästi tervetulleeksi liigaan.

- Aivan loistava asia, lisää actionia stadilaiseen futikseen, HJK:n valmentaja Lehkosuo linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.