HS: HJK:n tähtipelaajan ja päävalmentajan sukset ristissä: "En ole ollut ainoa"

Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajan Mika Lehkosuon ja tähtipelaajan Filip Valencicin välit eivät ole kunnossa, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan viime viikonloppuna pelatussa HJK–KuPS-ottelussa Valencic sai tarpeekseen Lehkosuon huutamisesta. Kun HJK:n joukkue poistui  tauolle 1–1-tasatilanteessa, slovenialaishyökkääjä näytti apuvalmentaja José Riveirolle, että hän ei pelaa enää, vaikka hän oli tehnyt ottelun avausmaalin. Valencic vaihdettiin pois kentältä tauolla.

Valencicin mukaan hän on kärsinyt tilanteesta (Lehkosuon huutamisesta) tammikuusta lähtien.

– Tämä ei ollut ensimmäinen peli, kun näin tapahtui. Jokaisella pelaajalla on rajansa, ja kun se ylittyy, saattaa tehdä asioita, joita myöhemmin katuu. Kun joku ylittää rajani, menetän hermoni. Minusta se [Lehkosuon käytös] ei ollut ammattimaista, ja ehkä se meni kiusaamisen puolelle, Valencic sanoo HS:lle.

– Asia on näin. Uskon, että pelaajana pitäisi olla mahdollisuus tehdä omia päätöksiä, miten pelaat ja kenelle syötät. Voin sanoa, että on todella vaikeata, jos joku sanoo jatkuvasti, mitä pitää tehdä. Jossain vaiheessa sitä saa tarpeekseen

Valencic arvioi, että ei ole ainoa, joka kärsii päävalmentajan käytöksestä.

– En ole ollut ainoa, mutta uskon, että en ole väärässä, jos sanon olleeni huomion kohteena.

Lehkosuo ei halua puida asiaa sen tarkemmin julkisuudessa.

– Olen tuonut kahdenkeskisissä keskusteluissa esiin sitä, mitkä pelin osa-alueet hänen pitää hoitaa kuntoon. Tämän syvemmin en koe tarvetta puida asiaa julkisuudessa. Tuntuu, että Filip on kartalla asiasta, ja olen kysynytkin siitä, Lehkosuo kertoi HS:lle..