Hazard puski Chelsean mestariksi

Arsenalin keskikenttämiehen Aaron Ramseyn arvio jalkapallon Englannin Valioliigan tämän kauden mestareista tiivistää paljon.

- Heidän tasaisuutensa on ollut parasta, ja sitä juuri tarvitaan. He ovat olleet paras joukkue liigassa, ehdottomasti.

Ramsey puhui Chelseasta, joka palasi liigamestariksi viiden vuoden tauon jälkeen voittamalla sunnuntaina Crystal Palacen 1-0. Mestaruus tuli, vaikka Chelsealla on pelejä vielä kolme ja sen ainoana uhkaajana viikonloppuun lähteneellä Arsenalilla peräti viisi. Eroa on 16 pistettä, ja sitä ei Arsenal enää ota kiinni.

Ramseyn painottama tasaisuus on näkynyt Chelsean otteissa läpi kauden, mutta etenkin keskitalvesta lähtien. Ainoat tappionsa 35 otteluun se otti joulukuussa Newcastlelle ja uudenvuodenpäivänä Tottenhamille.

Tuon Tottenhamille kärsityn 3-5-nöyryytyksen jälkeen Chelsea on voittanut 11 ottelua ja pelannut neljä tasan, ja vuoden ensimmäisenä päivänä lontoolaisten kanssa vielä tasoissa ollut Manchester City on pudonnut kyydistä.

Maalin voitot riittävät

Tasaisuutta alleviivaa osaltaan myös se, että haastajat pudottaneen talvi- ja kevätvireensä aikana Chelsea on ottanut 11 voitostaan peräti kahdeksan niukasti yhden maalin turvin. Vastustajafanien "tylsä, tylsä Chelsea!" -huudoista viis, moinen tahti ja voitonvarmuus tuo mestaruuksia.

- Jos et voita pelejä, et voita liigaa, kommentoi Chelsea-kapteeni John Terry tylsyyskritiikkiä.

Sunnuntaina seuraikoni Terryn kasvoilla oli leveä hymy. Uran neljäs mestaruus vei viisi vuotta kestäneen kivun pois mielestä.

- Tätä varten minä elän. On kulunut viisi vuotta siitä, kun viimeksi voitimme, ja se sattuu. Joten tästä minä todella nautin, Terry sanoi vain minuutteja mestaruuden varmistumisen jälkeen Stamford Bridge -stadionin nurmella.

Mestaruuden sinetöineen osuman teki avauspuoliajan viime hetkillä Eden Hazard, joka korjasi surkean rangaistuspotkunsa välittömästi puskemalla Palace-maalivahti Julian Speronin jalasta kimmonneen pallon verkkoon.

- Palace on hyvä joukkue, ja se teki tästä vaikean pelin. Onneksi Eden onnistui, Terry huokaisi.

Chelsealle mestaruus on seuran historian viides. Aiemmat ovat vuosilta 1955, 2005, 2006 ja 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mourinho: Ansaitsimme kaiken minkä saimme