"Hirveä tulivoima" – Ranska on suomalaisvalmentajien finaalisuosikki

Portugali vai Ranska? Kysymys pysäyttää eurooppalaisen jalkapallomaailman, kun maat iskevät sunnuntaina yhteen miesten EM-finaalissa Ranskassa. Useimmissa arvioissa Ranska lähtee finaaliin suosikkina, ja samaa mieltä ovat monet suomalaiset jalkapalloihmiset.

– Ranska on kisojen taitavin joukkue. Heillä on hirveä tulivoima, sanoo maajoukkueen ex-valmentaja ja Suomen jalkapallovalmentajien puheenjohtaja Jukka Vakkila.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen pitää Vakkilan tavoin Ranskaa ennakkosuosikkina. Hän kuitenkin yllättää uskomalla Portugalin voittoon.

– Portugali aloitti vaatimattomasti, mutta on parantanut pelaamistaan. Joukkue on ottanut kokonaisvaltaisesti pieniä nykäyksiä eteenpäin, ja loisto-ote saattaa löytyä, Malinen uskoo.

Ranska raivasi tiensä finaaliin pudottamalla välierissä Saksan. Portugalille loppuottelupaikka aukesi välierävoitolla Walesista.

Ranska on tehnyt vaikutuksen Kuopion Palloseuran päävalmentajaan Marko Rajamäkeen.

– Ranska on ollut pelillisesti koko ajan hyvä. Toivon ja uskon, että se vie mestaruuden. Portugalia on kuitenkin vaikea voittaa, Rajamäki sanoo.

Vakkila, Malinen ja Rajamäki eivät usko, että kotiyleisön paine ja odotukset voisivat näkyä ranskalaispelaajissa ylilatautumisena tai jännittämisenä.

– Näen yleisöstä pelkkää hyötyä Ranskalle. Koko kotiyleisö on heidän takanaan, Rajamäki tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Portugalin Pepe pystyy pelaamaan EM-finaalissa