Huippuvireisellä KuPSilla jälleen kova haaste edessä

Neljä ottelua ja ainoastaan yksi päästetty maali.

Kuopion Palloseuran jalkapallon Veikkausliigan joukkueen alakerta on ollut huippukuosissa kauden alusta lähtien.

Maalivahti Tomi Maanoja sekä puolustajat Dani Hatakka, Babacar Diallo, Stephen McCarthy ja Tuomas Rannankari muodostavat keltapaidoille sellaisen peruskiven, jonka päälle voi hakea voittoa jokaisesta ottelusta. Vaihdosta voi vielä heittää Toni Markicin tarvittaessa paikkaajaksi laadun kärsimättä lainkaan.

Edellisessä pelissä ylivertaista suursuosikkia Helsingin Jalkapalloklubia vastaan KuPSin palikat olivat saumattomassa kunnossa jokaisella kentän osa-alueella. Siitä huolimatta yksi herra nousi muiden yläpuolelle. Olin muutama vuosi sitten sitä mieltä, että Ebrima Sohna ei täytä ulkomaalaisvahvistuksen kriteerejä. Nyt on pakko sanoa, että hän on enemmän kuin pelkkä vahvistus. HJK:ta vastaan 26-vuotias gambialainen keskikenttäpelaaja näytti kapteenina sellaista esimerkkiä, josta ei voinut olla nauttimatta. Hän oli aina pallon edessä, kun vastustaja hyökkäsi. Kolhujakin tuli, mutta peli sujui siitä huolimatta loistavasti.

KuPS jatkaa kovien haasteiden paineessa, sillä maanantaina on vastassa viime kauden hopeajoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho.

Entisen maajoukkuepelaaja Simo Valakarin valmentaja SJK ilmoittautui kauden alla joukkueeksi, joka aikoo pudottaa HJK:n valtaistuimelta.

SJK:n alku on ollut vakuuttava, sillä ryhmä on kerännyt viidestä pelistään kymmenen pistettä, jotka oikeuttavat kolmanteen sijaan. KuPS on tasapisteissä ja ottelun vähemmän pelanneena neljäntenä.

Seinäjokisten materiaali on laadukas ja laaja, joka on merkittävä asia pitkässä sarjassa ja etenkin nyt päällä olevassa kovassa otteluruuhkassa.

KuPSin materiaali ei ole aivan yhtä leveä, mutta avauskokoonpanojen suhteen puntit ovat melko lailla tasan. tällä hetkellä jopa KuPSin eduksi. Keltapaitainen joukkue tekee uskollisesti työtä valmentajalleen Marko Rajamäelle ja HJK-voitto antoi varmasti sellaisen itseluottamuspiikin, joka näkyy lähiaikoina tekemisessä monenlaisena hyvänä.

KuPS hyökännee SJK:n kimppuun samalla miehistöllä, joka aloitti Kuopiossa perjantaina. Ainakaan mitään syytä vaihtoihin ei ole. Tosin Rajamäki on osoittautunut melkoiseksi taktikoksi, joka pimittää kokoonpanoa viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Hän on myös tehnyt selväksi, että eri joukkueita vastaan pelataan eri tavalla. Ainakin puolustuksen osalta.

Voittamalla SJK:n KuPS nousisi liigassa vähintään toiseksi. Aika toisenlainen alku kuin vuosi sitten, jolloin ensimmäinen piste tuli viidennestä ottelusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.