Jättimätkyt Juniori-KuPS:lle narikasta

Verottaja mätkäisi Juniori KuPS ry:lle 20 000 euron jäännösverot Kuopion kaupunginteatterin narikan hoitamisesta. Mätkyt tulivat takautuvasti kolmelta vuodelta.

- Verottaja katsoo meidän talkootyönä tekemän varainhankinnan arvonlisäverolliseksi toiminnaksi, sanoo junioripäällikkö Anssi Pellikka KuPS:sta.

Nyt Juniori KuPS:n hallitus on irtisanonut sopimuksen teatterin kanssa päättyväksi maaliskuussa.

- Tulomenetys on niin suuri, että harkinnassa on muun muassa lisenssimaksujen nosto. Asia on esillä hallituksessa tammikuussa, kertoo Pellikka.

Verottajan ratkaisu kirpaisee myös teatteria, sillä sen on etsittävä uusi narikan hoitaja.

Yleishyödyllisen yhdistyksen elinkeinotulot on veronalaista. Verottajan mukaan tietoisuus yhdistysten verovelvollisuudesta ja niiden elinkeinotoiminnan tutkimisesta on kasvanut.

- Linjaukset harkitaan tapauskohtaisesti. Verottaja ei kiellä yhdistykseltä toiminnan harjoittamista, mutta tuloverolain mukaan on toimittava eli veroa on maksettava, muistuttaa toimistopäällikkö Sanna Savolainen Savo-Karjalan yritysverotoimistosta.

Vuosi sitten Juniori-KalPa ry joutui verotarkastukseen.

- Sen jälkeen olemme selvittäneet verottajalta tai tilitoimistolta etukäteen, miten kannattaa varainhankinta hoitaa, eikä ongelmia ole ollut, kertoo yhteyspäällikkö Seija Tiilikainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.