Jalkapallofanit ottivat yhteen ennen MM-ottelua

Venäläiset ja suomalaiset jalkapallofanit heittelivät toisiaan pulloilla ja soihduilla Helsingissä ennen jalkapallon MM-karsintaottelua. Poliisi otti kiinni 27 fania. Rähinöinti kaupungilla jatkui myös ottelun aikana.

Kiinniotetuista vain yksi on suomalainen ja loput venäläisiä. Itse stadionin katsomossa tilanne oli poliisin mukaan suhteellisen rauhallinen, kun peliä oli pelattu noin tunnin verran. Katsojia stadionilla on noin 37 500.

Laulavat ja huutelevat fanit tukkivat liikenteen pohjoiseen tunniksi marssiessaan Mannerheimintietä pitkin Olympiastadionille ennen peliä.

Poliisi piti suomalaisia ja venäläisiä jalkapallofaneja erillään tien eri laidoilla kymmenien poliisiautojen ja mellakkavarusteisten konstaapelien avulla sekä valvoi järjestystä tehostetusti pelin aikana ja sen jälkeen Olympiastadionilla ja sen lähistöllä.

Suomalaisfaneja marssi noin kolmetuhatta. Muutamasta sadasta venäläisfanista suurin osa oli nuorehkoja miehiä, mutta mukana oli myös naisia ja lapsia. Marssissa paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan haasteita huudeltiin puolin ja toisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.