Jalkapalloliitto valitsi EM-kisojen parhaat ikämiehet

Jalkapallon EM-kisat näyttää olevan nuorten miesten urheilujuhla. EM-kisojen 24 joukkueessa on yhteensä 552 pelaajaa. 552 pelaajasta vain 21 on 35-vuotiaita tai sitä vanhempia. Yli 35-vuotiaista pelaajista kahdeksan pelaa maalivahtina, seitsemän pelipaikka on puolustaja ja kuusi pelaa hyökkääjänä.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on valinnut EM-kisojen ikämiesten tähdistökentällisen. Kokeneiden konkareiden maalivahtina on Italian Gianluigi Buffon. 38-vuotias italialainen on joukkueensa kapteeni sekä maajoukkueessa että Juventuksessa.

Puolustukseen on valittu Romanian 35-vuotias Razvan Rati, Portugalin 38-vuotias Ricardo Carvalho, Italian 35-vuotias Andrea Barzagli ja Ranskan 35-vuotias Patrice Evran.

Keskikentän tähtipelaajiksi valittiin 37-vuotias ukrainalainen Anatoli Tymostsuk, 36-vuotias romanialainen Lucian Sanmartean sekä 35-vuotias Tšekin Tomas Rosicky.

EM-kisojen vanhimpien tähdistön hyökkäyksessä konkarit ovat Espanjan 35-vuotias Aritz Aduriz, Irlannin 35-vuotias Robbien Keane sekä Islannin 37-vuotias Eidur Gudjohnsen.

EM-kisojen vanhin joukkue on Irlanti, jossa pelaajien keski-ikä on 29,39 vuotta. Toiseksi vanhin joukkue on Tšekki, jossa pelaajien ikäkeskiarvoksi muodostuu 28,70.

Kisojen nuorin joukkue on alkuperäisten kokoonpanojen perusteella Englanti, jossa keski-ikä on 25,39. Saksan Antonio Rüdigerin loukkaantumisen myötä myös Saksan joukkueen keski-ikä tippuu 25,39 vuoteen, sillä 23-vuotiaan Rüdigerin korvaa kisoissa kolme vuotta nuorempi Jonathan Tah. Pelaajavaihdon myötä Englanti ja Saksa jakavat kunnian kisojen nuorimpana joukkueena.

Tilastojen mukaan on todennäköisintä, että EM-kisat voittaa joukkue, jonka ikäkeskiarvo on mahdollisimman lähellä 26,50 vuotta. Joukkueen keski-iän perusteella EM-kultaa vie Turkki, jossa keski-ikä on 26,39. Myös Kroatia (26,30) ja Wales (26,83) hätyyttelevät ikätilastojen perusteella kultaa.

Lähde:

UEFA 1

UEFA 2

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.