Jalkapallotähti Wayne Rooney pidätettiin oltuaan lentokentällä humalassa

Englantilainen jalkapallotähti Wayne Rooney pidätettiin joulukuussa oltuaan julkisella paikalla humalassa, kertoivat useat yhdysvaltalaismediat sunnuntaina.

MLS-liigan DC Unitedissa pelaava 33-vuotias Rooney pidätettiin, kun hän oli Washingtonin Dullesin lentokentällä palaamassa matkalta Saudi-Arabiasta joulukuun puolivälissä. Pidätysasiakirjojen mukaan syynä oli julkinen kiroilu ja päihtymys, mikä rikkoo Virginian lakia.

Rooney maksoi 25 dollarin sakon.

–  Lennon aikana Wayne otti reseptin mukaisen annoksen unilääkettä ja käytti lisäksi alkoholia ja oli sen takia sekava saapuessaan perille, Rooneyn edustaja sanoi tiedotteessa.

Edustajan mukaan Rooney pidätettiin lentokentällä ja vapautettiin pian saatuaan asianmukaisen sakon.

–  Wayne haluaa kertoa arvostavansa sitä, miten häntä kohdeltiin.

Myös DC United julkaisi tiedotteen jossa se kertoi olevansa asiasta tietoinen. Seuran mukaan kyseessä on Rooneyn yksityisasia, joka käsitellään seurassa sisäisesti.

Englannin maajoukkueen entinen kapteeni Rooney on ennenkin joutunut alkoholin takia vaikeuksiin lain kanssa. Hänet tuomittiin Britanniassa syyskuussa 2017 kahden vuoden ajokieltoon rattijuopumuksen takia.

Rooney siirtyi viime kesänä Englannin Valioliigan Evertonista Atlantin toiselle puolelle DC Unitediin. Ensimmäisen puolikkaan kautensa aikana hän johdatti washingtonilaisseuran MLS:n pudotuspeleihin.

Parhaat vuotensa Manchester Unitedissa pelannut Rooney on Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.