Jos HJK:n antaa huseerata, on se menoa

KuPS kohtaa maanantai-iltana Keskuskentällä Kuopiossa suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähteneen HJK:n, joka on porskuttanut odotetusti liigan kärjessä ja osoittanut välillä suorastaan murhaavia otteita.

Klubin huikeasta tulivoimasta kertoo parhaiten kolmen pelin putki kesäkuun lopulla, kun joukkue kylvetti peräjälkeen RoPSin, Hakan ja TPS:n yhteismaalein 16-1.

Kuopiolaisten päävalmentaja Esa Pekonen myöntää, että vastaan asettuu sarjan kovin joukkue. Hän kuitenkin muistuttaa, että KuPSin peleissä on ollut hyviä elementtäjä viime aikoina.

- Liikaa maaleja on mennyt omiin, mutta muuten olemme pelanneet hyvin. HJK:ta vastaan on pelattu sen verran usein tietääksemme, että jos HJK:n antaa huseerata, se on yleensä menoa. Itsekin on pakko hyökätä, ei voi vain puolustaa. On uskallettava hyökätä, mutta se on tehtävä tietysti järkevästi.

HJK:n Antti Muurinen sanoo, että KuPS on ollut Kuopiossa aina hankala vastus helsinkiläisjoukkueelle.

- KuPS on lähellä eurocupejaan parantanut peliään ja Dicksonin virtuoosimaisuus tiedetään.

KuPSilta puuttuu avauskokoonpanosta Mikko Vilmunen, Juho Nykänen, Antti Hynynen, Patrice Ollo ja Atte Hoivala. Heistä Nykänen on pelikiellossa ja muut loukkaantuneina.

HJK:lta sivussa loukkaantumisen takia on Jari Litmanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HJK:n hurja vire jatkui KuPSia vastaan